Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Hearts of Iron IV [hozzászólások]Írd ide hozzászólásod:

11068 levél
16.06.28. 14:18
Lacko
Nagyon jó lett a cikk. Gratulálok.
Ez a hamburgi partraszállás nagyon mókás. A legutóbbi német játékomban, a kapott román fisifos gyaloghadosztályokat raktam hamburgba és körtyékére, így az összes partraszállás sikeretelen volt. Én pedig közben simán el tudtam foglalni Franciaországot.
Amúgy ez az MI partraszállás-mánia fordítva segített, mert az USA-ban nagyon megszorultam és az mentett meg, hogy a hülye olaszok (1-2 hadosztállyal) partraszálltak végig a keleti-parton.
Viszont szerintem még rohadtul nincs balanszolva rendesen a játék. Míg az orszokat iszonyat könnyen le lehet verni, addig az amerikaiakat kb sehogy. Volt négy fullos (24/24) hadseregem (Rommel és hasonló szupermenek vezetésével) akik simán legyakták a SZU-t, indiát, Ausztráliát. Ezen harcok során összesen ha 1-2 hadosztály veszett oda végérvényesen. Ám amikor partraszálltam az USA-ban és a kezdeti sikerek (Ottawa, New York és Washington elfoglalása) után megmerevedett a front, akkor egy fél év állóháború után teljesen le lett amortizálva az elitebbnél elitebb hadseregeim. Mindegyikben kb 7 hadosztály maradt és csak úgy tudtam tartani a frontot, hogy az összes ajándékba kapott szir-szar hadosztályokat átdobtam és velük bírtam feltartani az amcsikat, amíg - a fentebb írt módon - az olaszok be nem segítettek.
Megnéztem és Rommel 8-as szintű volt, ami érthető, mert végigharcolta az eurázsiai kontinenst. De az amcsi tábornokok mi a szartól voltak szintén 8-asok? És a ruszkik mitől voltak ilyen lepkefing gyengék?
Ezen még szerintem még lesz mit finomítani. De amúgy brutálisan magával ragadó játék. Több napomat elszarta... már jó értelemben véve.

Vissza