Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Diablo IIÍrd ide hozzászólásod:3292 levél
21.10.14. 10:13
jawsika
Figy, a következő a helyzet. Peace tudna erről beszélni, de én mondjuk 3 évvel ezelőtt teljesen elképzelhetetlennek tartottam, hogy valaha konzolt veszek. Persze, sajnáltam a kimaradt címeket, de benne égtem ebben a rosszul értelmezett master race lázban. Sok százezer forintot költöttem el úgy gépfejlesztésre, hogy igazából mai ésszel belátom, tök felesleges volt. Ugyanis új, AAA címeket, amiket játszok tudok PS-en játszani, az indie gameknek, valamint a Paradox játékoknak, meg egypár RTS-nek, amit tolok időnként, meg a meglévő GTX970 is tökéletesen megfelel. Egyetlen szektorban kellett "megalkudnom". Multiplayer FPS-t nem tudok konzolok játszani, a kontroller miatt. Illetve nagy pontosságot igénylő TPS shootereket (Wildlands) is szívesebben játszok egérrel. Itt két megoldás lett. Az egyik, hogy a meglévő FPS-ekkel tolom PC, a másik, hogy olyan gamet keresek, amelyik támogat egér+bill.-t konzolon (CoD). És akkor még ide tartozik, hogy a melee alapú TPS-ekhez (Witcher, GoW, Dark Souls) durván superior a kontroller, tps lövöldékhez (Days Gone, RDR2, Horizon) meg így, két és fél-három év után ugyanolyan. Kicsit persze nehezebb, illetve rá kell jönni, hogy más gondolkodást kíván, de én pl Days Gone-ban olyan one head tapekkel pucoltam táborokat, hogy sírtam az örömtől. Ennyit tesz a rutin.

Tehát összefoglalva:
Kontra:
-Kellett némi kompromisszum az FPS shooterekhez
-Grand strategyket (ez a fő PC-s profilom mára) meg indie, only PC gameket PC-n tolok ma is
-MMORPG-zni (WoW) csak PC-n tudok, bár ma már nemigen nyomok azt se, WotLK Classic-ig nem is hiszem, hogy fogok.

Pro:
-Beteszem és megy. Nem kell frissítgetni, hibát keresni, driverekkel szarakodni, hardware igényt lesni.
-Sokkal olcsóbb az egész. Egy jó videokártya árának negyedéből évekig rendben vagyok és nem kell fejleszteni 2 évente a gépet.
-Hozzáférek életem legjobb játékaihoz, amik exclusive címek (még ha támogatom is, hogy pár év után tegyék csak át őket crossplatformra)

Na hogy ebbe most miért kezdtem bele? Hogy elmondjam, hogy ha valami van PS-re, és tudom, hogy nem PC-s haverokkal akarjuk nyomni, akkor PS-re veszem. De ugye a Blizzardnak erre nemigen van experience, mert mondjuk egy Ghost of Tsushima valamiért képes volt 5-6 sec alatt betölteni, akkor ennek meg tizedmásodpercek alatt kellene, kis túlzással.

Szóval ez a dilemma tárgya, hogy inkább PS-eznék szívem szerint, de nem akarok így járni, mint te. Én ezeket rosszabbul viselem, szal ha ilyen "bug" miatt bukok egy karit, amibe tettem ~50 órát, vagy mindegy. Tehát nehéz ügy.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.

Vissza