Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Európa virtuális ászai Budapesten

2005.12.01. 19:39 | szerző: Madrac | kategória: Játék

Három sikeresen megrendezett hazai bajnokság után idén, november utolsó hétvégéjén rendezte meg a jetfly.hu az Első Európai Repülőszimulátor Bajnokságot, a FORTIS Dogfight Cup-ot, amelyen Európa legfelkészültebb számítógépes repülőgépszimulátor rajongói vehettek részt. Ahogy a rendezvény nevében is olvasható, ez az első ilyen jellegű megmérettetés, nemcsak hazánkban vagy Európában, hanem a Világban.
A hazai bajnokságtól eltérően ezen a bajnokságon a résztvevők nem egyéniben, hanem u.n. géppárban (2vs2) indulhattak, hiszen a valós életben is a géppár a legalapvetőbb kötelék. Az esemény rangját emelte, hogy csakúgy, mint a hazai bajnokságon, ezen is résztvettek illetve tiszteletüket tették a kecskeméti bázis MiG-29-es vadászrepülő pilótái.
A bajnokság helyszínéül a BNV területén megrendezett 7. C+D Haditechnikai Kiállítás szolgált, hozzájárulván a különleges légkör kialakulásához. A hazai hagyományoknak megfelelően itt is két kategóriában lehetett nevezni: lökhajtásos vadászgép (Lock On játékprogram) vagy propelleres II. vh. vadászgép (IL-2:FB játékprogram). Ezzel sikerült megszólítani az európai harci repülőgépszimulátor-rajongók teljességét, amely a nevezésekben is megmutattkozott. Végül összesen kilenc európai ország résztvevői vehettek részt a selejtezők után a budapesti döntőn, amelyen a következő eredmények születtek:
IL-2:FB kategória:
1. Flying BARANS Viks/Storm - Oroszország
2. SLI SLI=Vector_01=/SLI=Sofa_07= - Oroszország
3. Royal Bulgarian Air Force =VNVV=Stoyanov/=VNVV=Falke45 - Bulgária
Lock On kategória:
1. Reservoirs virtual Elite =RvE=FoxteR/=RvE=Paploo - Horvátország/Franciország
2. Virtual MH59 Puma SQN 59th_Putyin/59th_Caterpillar - Magyarország
3. Virtual Russian Air Force Nomad/Packman - Svédország/Litvánia
A verseny hangulata kivállóra sikeredett, amely nagyban a résztvevő játékosoknak, de a szponzrok nagylelkűségének is köszönhető. A szerzett tapasztalatok és a kapott visszajelzésék tükrében a következő európabajnokság megrendezéséhez kétség nem férhet, s az előzetes tervek szerint az 2006 szeptemberben fog lezajlani Budapesten - reményeink szerint hagyományt teremtve ezzel. ■

előző
következő
Európa virtuális ászai Budapesten
Európa virtuális ászai BudapestenEurópa virtuális ászai BudapestenEurópa virtuális ászai Budapesten

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló