Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Európa virtuális ászai Budapesten

2005.12.01. 19:39 | szerző: Madrac | kategória: Játék

Három sikeresen megrendezett hazai bajnokság után idén, november utolsó hétvégéjén rendezte meg a jetfly.hu az Első Európai Repülőszimulátor Bajnokságot, a FORTIS Dogfight Cup-ot, amelyen Európa legfelkészültebb számítógépes repülőgépszimulátor rajongói vehettek részt. Ahogy a rendezvény nevében is olvasható, ez az első ilyen jellegű megmérettetés, nemcsak hazánkban vagy Európában, hanem a Világban.
A hazai bajnokságtól eltérően ezen a bajnokságon a résztvevők nem egyéniben, hanem u.n. géppárban (2vs2) indulhattak, hiszen a valós életben is a géppár a legalapvetőbb kötelék. Az esemény rangját emelte, hogy csakúgy, mint a hazai bajnokságon, ezen is résztvettek illetve tiszteletüket tették a kecskeméti bázis MiG-29-es vadászrepülő pilótái.
A bajnokság helyszínéül a BNV területén megrendezett 7. C+D Haditechnikai Kiállítás szolgált, hozzájárulván a különleges légkör kialakulásához. A hazai hagyományoknak megfelelően itt is két kategóriában lehetett nevezni: lökhajtásos vadászgép (Lock On játékprogram) vagy propelleres II. vh. vadászgép (IL-2:FB játékprogram). Ezzel sikerült megszólítani az európai harci repülőgépszimulátor-rajongók teljességét, amely a nevezésekben is megmutattkozott. Végül összesen kilenc európai ország résztvevői vehettek részt a selejtezők után a budapesti döntőn, amelyen a következő eredmények születtek:
IL-2:FB kategória:
1. Flying BARANS Viks/Storm - Oroszország
2. SLI SLI=Vector_01=/SLI=Sofa_07= - Oroszország
3. Royal Bulgarian Air Force =VNVV=Stoyanov/=VNVV=Falke45 - Bulgária
Lock On kategória:
1. Reservoirs virtual Elite =RvE=FoxteR/=RvE=Paploo - Horvátország/Franciország
2. Virtual MH59 Puma SQN 59th_Putyin/59th_Caterpillar - Magyarország
3. Virtual Russian Air Force Nomad/Packman - Svédország/Litvánia
A verseny hangulata kivállóra sikeredett, amely nagyban a résztvevő játékosoknak, de a szponzrok nagylelkűségének is köszönhető. A szerzett tapasztalatok és a kapott visszajelzésék tükrében a következő európabajnokság megrendezéséhez kétség nem férhet, s az előzetes tervek szerint az 2006 szeptemberben fog lezajlani Budapesten - reményeink szerint hagyományt teremtve ezzel. ■

előző
következő
Európa virtuális ászai Budapesten
Európa virtuális ászai BudapestenEurópa virtuális ászai BudapestenEurópa virtuális ászai Budapesten

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
Jön az Xbox Game Pass Jön az Xbox Game Pass
Videón a The Walking Dead: A New Frontier utolsó epizódja Videón a The Walking Dead: A New Frontier utolsó epizódja
Xbox One-ra és PC-re is nyár végén jön a Hello Neighbor Xbox One-ra és PC-re is nyár végén jön a Hello Neighbor