Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Phoenix, a zenész

2006.01.26. 18:33 | Dino | kategória: Mozi

Kezdetben félt tőle, azután kötelességként fogta fel, végül büszke lett rá. Joaquin Phoenix saját maga énekel A nyughatatlan (Walk the Line, hazai bemutató: február 2.) című filmben, melyben Johnny Cash-t, a legendás zenészt kelti életre. A film kedvéért megtanult gitározni (előtte egyáltalán nem tudott), rengeteg énekórát vett, és még a filmmel kapcsolatos CD-n is előad néhány számot. A kritikusok és a nézők egyaránt nagyra értékelik a befektetett munkát, hiszen a múlt héten Phoenix musical/vígjáték kategóriában nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-díjat, és ezzel az Oscar-díj előszobájába került.
Sok újságíróban felmerült a kérdés, hogy nem bátorodott-e fel a sikeren Joaquin Phoenix, és nem próbálja-e ki magát igazán a zenész szakmában.
- Amíg a filmet készítettük, nagyon elszálltam – vallotta be a színész. – és komolyan fontolgattam, hogy kipróbálom magam, mint rockzenész. Azután, ahogy túl lettünk rajta, a varázs is elmúlt, és már nevetek az akkori önbizalmamon... illetve mégsem. Most, hogy megkaptam a Golden Globe-ot megint eszembe jutott: talán tényleg össze kéne hozni egy bandát és kiadni egy lemezt. De azért még alszom rá egyet... ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló