Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Berlin: kezdődik

2006.02.11. 14:01 | Dino | kategória: Mozi

Az első Berlini Filmfesztivál 1951. június 6-án kezdődött Hitchcock Rebecca című filmjével. 56 évvel később, az 56. Berlinálét a Snow Cake című angol film nyitja, melyben Sigourney Weaver és Alan Rickman egy autista és egy tragédia után helyét kereső ember barátságának történetét játssza el. A fesztiválra 18.000 szakmabeli, 3.800 újságíró és 520 fiatal filmes érkezik több mint 100 országból. A nemzetközi programban 26 film szerepel, közülük 19 versenyzik az arany- és ezüst medvéért – melynek sorsáról a Charlotte Rampling vezette zsűri dönt majd.
A berlini fesztivál igazi sztárparádéval kápráztatja el a számtalan idelátogatót: jó néhány neves rendező és producer, Roberto Benigni, Claude Chabrol, Sidney Lumet valamint Joel Silver teszi tiszteletét, a résztvevő számtalan színész között pedig ott lesz Natalie Portman, Franka Potente, Alan Rickman, Vin Diesel, George Clooney, Bruno Ganz, Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Isabelle Huppert, Meryl Streep és Stephen Rea.
A hivatalos program természetesen nagyon érdekes lesz, de a legnagyobb várakozás mégis egy versenyen kívüli vetítést övezi: a város határában, a babelsbergi stúdióban kerül sor a Wachowski-testvérek és Joel Silver új közös munkájának világpremierjére. A V mint vérbosszú (V for Vendetta, hazai bemutató: április 20.) a Mátrix világát idézi meg újra, és a színészei: Natalie Portman, Hugo Weaving és Stephen Rea is eljönnek példátlan biztonsági intézkedésekkel védett vetítésre. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló