Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

III. Simonyi Konferencia a BME-n

2006.03.30. 09:20 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Simonyi Károly Szakkollégiuma 2006. április 4-én immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Simonyi Konferenciát. Az eseményen többek között szó lesz a digitális rádiózás és televíziózás legújabb kutatási eredményeiről, valamint az iwiw közösségi portál fejlesztőmérnökei bemutatják a rendszer technikai hátterét.
A Műegyetem Simonyi Károly Szakkollégiumának hallgatói által rendezett tudományos konferencia célja, hogy betekintést nyújtson az informatikai és villamosmérnöki kutatások élvonalába. A szakkollégisták által tartott előadások a Szakkollégiumban folyó aktuális munkákat, kutatási témákat mutatják be. Csikós Tamástól a digitális televíziózás jövőjéről, a DVB-ről és a napjainkban egyre többször előkerülő HDTV-ről tudhatunk meg többet. Csikja Rudolf a álózatok és rendszerek témaköréből a felrobbanás, a bifurkáció, és a káosz matematikáját, míg Néher Márton és Krüpl Zsolt az AX.25 rádiótechnikai protokoll modernizációját és a digitális rádiózás, a DRM működését mutatja be.
A III. Simonyi Konferencián a hallgatók mellett számos vállalat képviselteti magát. Az Evosoft képviseletében Török Péter beszél a CMM, a minőségbiztosítás kérdéseiről a szoftverfejlesztésben. Kurtz János, a Nokia mérnöke a konvergens hálózatok és az IP multimédia témaköreibe kalauzolja a hallgatóságot. A Leonardo SNS számítógépes grafikai megoldásokat mutat a stúdiótechnika világából, a Meyer Stúdió pedig egy LineArray-hangbemutatóval hozza közelebb a legmodernebb technológiákat. Az előadások között megtalálható egy igen felkapott téma: az egyik legeredetibb és minden bizonnyal legnagyobb magyar közösségi portál, az iWiW két fő fejlesztőmérnöke, Pengő József és Lecz Balázs a nem mindennapi architektúra hardveres és szoftveres kialakításáról tart előadást.
A Műegyetem Simonyi Károly Szakkollégiuma azon informatikus és villamosmérnök hallgatókat fogja össze, akik a szakmájuk iránt különösen érdeklődnek, és az egyetemi képzést kiegészítő, magasabb szintű ismeretekre is szert kívánnak tenni.
A rendezvénynek idén ismét a Műegyetem Informatika épülete ad otthont. Az előadások bárki számára érdekesek és tanulságosak lehetnek, ezért a szervezők a kari hallgatókon és oktatókon kívül más érdeklődőkre is nagy számban számítanak.
A szakkollégium stúdiótechnikával foglalkozó részlege, a Budavári Schönherz Stúdió az előadásokat élőben közvetíti az Interneten, az adásra mutató link a konferencia honlapján, a http://simonyi.sch.bme.hu konferencia weboldalon érhető majd el. A rendezvény fővédnöke dr. Péceli Gábor, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja. A konferencia két szekciója között állófogadással várjuk az érdeklődőket. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló