Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Vonzó rém

2006.07.06. 17:46 | Dino | kategória: Mozi

Miről álmodik egy fiatal filmes, amikor éppen megkapja a diplomáját? Hogy mondjuk felhívja őt Steven Spielberg, és megkéri, rendezze meg a filmet, aminek ő volna a producere. Gil Kenannek valóra vált az álma. Még meg sem száradt a tinta a diplomáján, amikor nekikezdhetett első rendezésének: egy animációs film elkészültét irányíthatta Robert Zemeckis és Steven Spielberg bábáskodása mellett.
A Rém rom (Monster House, hazai bemutató augusztus 17.) különleges mozidarab: gyerekeknek szóló animációs horrorfilm, persze sok humorba csomagolva. A történet szerint egy békés kertváros egyik öreg háza életre kel – és három környékbeli gyerek elhatározza, hogy pontosan kinyomozza, mi zajlik a rémítő ajtó mögött.
- A film minden új változatát levetítettem Spielbergnek és Zemeckisnek – mesélte újságíróknak az ifjú rendező. – Az egész munkában ezeket az alkalmakat élveztem a legjobban. Egy-két szóval, egy egyszerű megjegyzéssel egészen új irányba tudtak elvinni: fantasztikus volt őket hallgatni, még akkor is, amikor kritizáltak. Sőt, talán az volt a legjobb. Mégiscsak az univerzum két legnagyobb filmesével dolgoztam együtt! ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló