Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Újdonságok az X06-on

2006.09.28. 19:29 | Madrac | kategória: Játék

A Microsoft a X06 alkalmából mindenkit játékra invitált – a látogatók az Xbox 360 segítségével már most kipróbálhatták a konzolok következő generációját. A bejelentések világosan megmutatták, hogy a világ legnagyobb játékkészítői milyen formában feszegetik a nagyfelbontás és az online történetmesélés lehetőségeinek határait. További fontos bejelentések az X06-on:
Mérföldkőnek számító együttműködés az Oscar-díjas rendező és producer, Peter Jackson, az Oscar-díjas forgatókönyvíró Fran Walsh és a Microsoft Game Studios között: Jackson, Walsh és az MGS két új interaktív szórakoztató sorozatot indít útjára exkluzívan az Xbox 360 és Xbox Live platformokon. Az első sorozat a Bungie Studios-al szoros együttműködésben készül, és a Halo-univerzum új, nagyszerű fejezetét tárja a játékosok elé. A második sorozat teljesen új, eredeti ötletre épül, azzal a céllal, hogy új közönséget hódítson meg az interaktív szórakoztatás magával ragadó világa számára. A fentieken kívül a Microsoft Game Studios Jacksonnal és Walshal szoros partnerségben létrehozza a Wingnut Interactive-ot. Az új stúdió világszínvonalú interaktív szórakoztató tartalmak létrehozására specializálódik. A Halo Wars teljesen új, a legendás Halo univerzumon alapuló valós idejű stratégiai játék, melyet speciálisan Xbox 360-ra tervez és fejleszt az Age of Empires sorozat mögött álló Ensemble Studios.
A Rockstar és a Take Two bejelentette, hogy az Xbox 360 játékosok számára exkluzív letölthető epikus epizódokat kínálnak az Xbox Live-on keresztül a Grand Theft Auto IV-hez. A két epizód több órányi plusz játékidőt kínál, és kizárólag az Xbox 360 tulajdonosok számára lesz hozzáférhető – néhány hónappal az alapjáték megjelenése után.
Rossz hír a PC tulajdonosoknak, de az Ubisoft megerősítette, hogy a következő Splinter Cell játék, a közkedvelt sorozat, új, a Splinter Cell: Double Agentet követő epizódja Xbox 360 konzol-exkluzív lesz.
A 2K Games megerősítette, hogy a zsánert alapjaiban forradalmasító, a saját szemszögű lövöldözős játékok eddigi korlátai jelentősen kitoló BioShock jövő tavasszal kizárólag Xbox 360 és Microsoft Windows platformokra jelenik meg.
A Microsoft Game Studios bejelentette a sokak által várt új multiplayer online játékot, a
Marvel Universe Online-t, melyet az iparág nagy elméi, a Cryptic Studios, (a bombasikerű City of Heroes készítői) fejlesztenek. A játék kizárólag Xbox 360 és Windows Vista platformokon fog megjelenni.
2006 leginkább várt játéka vitathatatlanul az Epic Games és a Microsoft Game Studios Gears of Warja. A Gears of War third-person perspektívát alkalmazó taktikai akció/horror játék, mely kizárólagosan Xbox 360-ra fog megjelenni. A Gears of War lesz az egyetlen olyan játék, mely az emberi túlélés mély és nyugtalanító történetét vegyíti rémálomba illő lények hordáival, új-generációs harcrendszerrel, valamint felülmúlhatatlan vizuális és speciális effektekkel. Az Egyesült Államokban 2006. november 12-től, Európában pedig 2006. november 17-től kapható játék már most számos iparági díjat és elismerést gyűjtött be, többek között a Játék Kritikusok Legjobb Konzolos Játék Díját, a Legjobb Akciójáték díját a 2006-os E3-on, az IGN E3 2005-ös Legjobb Xbox 360 Játék díját, és a GameSpot a 2006-os E3-on átadott Közönségdíját. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló