3D Systems
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Az NVIDIA bemutatta az nForce-t

Az NVIDIA bemutatta a Computex-en az új alaplapi készletét az nForce-ot.

2001.06.04. 16:12 | Madrac | kategória: Játék

A NVIDIA ma bemutatta a Computex kiállításon Tajvanban az új alaplapi chipset-ét az nForce-ot. Az új chipset egyesíti magában a régi alaplapi vezérlőket és a grafikus és hangvezérlőt is. A beépített grafikus kártya az NVIDIA szakemberei szerint legalább 10-szer gyorsabb lesz, mint a mai integrált videokártyák, a beépített DSP alapú hangrendszer pedig teljesen kompatibilis a DOLBY Digital 5.1 szabvánnyal. Az nForce IGP és az nForce MCP is tartalmazza az AMD HYPER Transport technológiáját a gyors belső rendszersebességért.
Az nForce két darabból áll, ezek: az nForce Integrated Graphics Processor (integrált grafikus processzor) és az nForce Media and Communications Processor (Hang és kommunikációs processzor). Az IGP tartalmazza az NVIDIA saját fejlesztésű 128 bit-es DDR memória vezérlőjét is, a videó rendszer sebességét pedig egy integrált GeForce2 adja. Az MCP pedig 3D positional audio-t, 256 egyszerre használható sztereó hangcsatornát és DOLBY Digital 5.1 hangot kínál. Az MCP része még a StreamThru rendszer is, mely optimalizált pipeline rendszert kínál a hálózat kártyák, USB portok, modemek számára.
Ez az új rendszer része az Xbox-nak is. Még 2001 tele előtt megkezdődik az új chipset-tel szerelt alaplapok gyártása. Az ASUS, az MSI, a GIGABYTE, a Mitac és az Abit is bejelentette már a szándékát, hogy az új rendszerrel szeretne alaplapot készíteni. Az nForce régi neve volt a Crush(er). ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló