Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Robert Ford és a revolver

Casey Affleck nagy szerepe.

2007.12.24. 11:25 | szerző: Retee | kategória: Mozi

A 2008-as év egyik legkülönösebb hangulatú és legkülönösebb című filmje biztosan a Jesse James meggyikolása, a tettes a gyáva Robert Ford (The Assassination of Jesse James, by the Coward Robert Ford, hazai bemutató: 2008. február 28.) című western lesz, melynek címszereplője (és producere) Brad Pitt, valamint a bátyja árnyékából e filmmel végleg kikerülő Casey Affleck. A film azonban biztosan nem volna ilyen, ha nem egy Hollywoodban szokatlanul önfejű és öntörvényű rendező, Andrew Dominik irányítja a forgatást.
– A munka előtt vagy egy tucatszor találkoztam Andrew-val, és mindegyik randevú sok órán át tartott – meséli a máris Oscar-várományosnak tartott Affleck. – Mire eldöntötte, hogy én játszom Jesse James gyilkosát, már csak tíz nap volt a forgatásig, úgyhogy nem volt időm felkészülni a szerepre. Mindegy, mert ő felkészült helyettünk is. Ilyet még nem láttam! Minden egyes beállításról vagy száz előre elkészített fotót mutatott, intézkedett, hogy a forgatásra menet minden színész korabeli újságokat olvasson, és a pihenőidőnkben is korabeli ruhákat kellett hordanunk. Az őrületig precíz ember. Csak azt nem engedte, hogy lőni tanuljak, pedig azt hittem, hogy egy westernfilmben ez lesz az első. De Robert Ford állítólag nem volt nagy fenegyerek: a filmnek épp arra volt szüksége, hogy amikor pisztolyt rántok, látsszon, hogy azt sem tudom, melyik végén fog elsülni. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (2)

Aruns
Aruns 2007.12.24. 13:45
Erre a filmre kivi vagyok
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2007.12.28. 10:19
én dettó. bár a cím fordításából hiányzik egy "által" (by), ami nélkül eléggé értelmetlen, mert angolul még kerek egész azért.
ajánlott olvasnivaló