Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Bulvár

Molyneux - tragikus a PC-s játékpiac

Molyneux és Bleszinski is egyetért: kreativitás nulla.

2008.02.21. 12:24 | szerző: Retee | kategória: Bulvár

Peter Molyneux nagy utat járt már be a játékok világában, hiszen olyan klasszikusok fűződnek a nevéhez, mint a Dungeon Keeper, a Populous, a Black & White, a The Movies, vagy épp a Theme Hospital. A mester mindig is kreatívan próbált alkotni, így aztán nem túl meglepő, hogy nincs elájulva a PC-s játékok mai formájától.
"Tragikus, amit ma PC-s játékiparnak nevezünk - mondta Molyneux - egyszerűen semmi új sincs, van két baromi nagy kasszasiker, ami hozza az eladásokat, de ezzel egyúttal megfojtja és stagnálásra kényszeríti a többi nevet. Hogy pontos legyek, a Sims és kiegészítőire, illetve a World of Warcraft és kiegészítőire gondolok".
A mester szerint az emberek megveszik a PC-t, de játékokat már nem igazán akarnak hozzá, bár meg is érti őket.
"Tökéletes képzelethiánytól szenved ez a piac. Volt anno néhány játék, amelyeknek oké, kb. nem is volt grafikájuk, de könyörgöm, amúgy maga a játék folyamatosan fejlődött. Izgalmas is volt, hogy ki milyen új ötletet tud beépíteni. De ma már nem. Ugyanazok az unalmas, tíz-tizenöt éves sablonok kerülnek a boltokba, egyszerűen csak más rajtuk a csomagolóanyag. A WoW meg a Sims pedig egyszerűen a levegőt is elszívják a többiek elől".
Molyneux szavaira egyetértően reagált az Epic alkalmazásában álló Cliff Bleszinski is. Elmondása szerint a cég jelenleg csak a konzolokra koncentrál, mert a PC-s ipar össze van zavarodva.
"Ma a PC-s ipar iszonyatosan stagnál, van két játék, a WoW meg a Sims, ezeket eladják, a többiek meg halottak kb. Részemről teljesen másodlagos ma már a PC." ■

hozzászólások (83)

McCl@ne
Gump
Gump 2008.02.27. 11:48
csak amit én is játszottam és nem értem a gondodat:
TDU: ha nem bolti a verziód akkor akármi lehet, ha bolti, akkor nem értem, most raktam fel múlt héten a hivatalos patch-csel együtt és teljesen jól megy, nem volt eddig semmilyen bug. bármit ki lehetett választani.
CMR: kormánnyal nem néztem, billentyűzettel simán játszható megszokás után, igaz, ha van az embernek kormánya, akkor nyilván azon szeretné tolni
Stalker: miért, meghaltál easy-n egy másodperc alatt? :o
Szabip
Szabip 2008.02.27. 11:57
Nem mindenki gondalja úgy, hogy ezek középszerűk vagy unhatóak voltak, sőt nem csak a sajtó de a játékosok is elismerik őket.

Az más kérdés, hogy ezek 90% konzolra is megjelent;-) szóval akkor ott se jobbak.

Nem lehet, hogy erőteljesen kezdesz kinőni a videójátékokból?

A CMR irányíthatatlan kormánnyal? Azzal játszom és maximálisan irányíthatónak tartom.

A videójátékok sose voltak gazdaságosak, a PC-nek és a konzoloknak is megvan a hátulitőjük. Amire én is rájöttem, nem biztos, hogy a lehető legdrágább cuccot kell megvenni és úgy is bőven évekig el lehet lavírozni. Lásd 8800GTX-8800GT, és lehetne folytatni a sort.
Dark Archon
Dark Archon 2008.02.27. 12:52
Én meg nem értem, miért nem döglesz már meg végre.
tomcsa4
tomcsa4 2008.02.27. 16:10
Ha nem akarod torrentről leszedni, akkor érdemes felhívni a boltokat, mert lehet nem rendeltek belőle, vagy még nem tették ki a honlapjukra. Vagy esetleg még nem hoztak be (2 játék is van, mik csúsznak itthon, egyik már fél éve kb).
ajánlott olvasnivaló