Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Bulvár

Molyneux - tragikus a PC-s játékpiac

Molyneux és Bleszinski is egyetért: kreativitás nulla.

2008.02.21. 12:24 | szerző: Retee | kategória: Bulvár

Peter Molyneux nagy utat járt már be a játékok világában, hiszen olyan klasszikusok fűződnek a nevéhez, mint a Dungeon Keeper, a Populous, a Black & White, a The Movies, vagy épp a Theme Hospital. A mester mindig is kreatívan próbált alkotni, így aztán nem túl meglepő, hogy nincs elájulva a PC-s játékok mai formájától.
"Tragikus, amit ma PC-s játékiparnak nevezünk - mondta Molyneux - egyszerűen semmi új sincs, van két baromi nagy kasszasiker, ami hozza az eladásokat, de ezzel egyúttal megfojtja és stagnálásra kényszeríti a többi nevet. Hogy pontos legyek, a Sims és kiegészítőire, illetve a World of Warcraft és kiegészítőire gondolok".
A mester szerint az emberek megveszik a PC-t, de játékokat már nem igazán akarnak hozzá, bár meg is érti őket.
"Tökéletes képzelethiánytól szenved ez a piac. Volt anno néhány játék, amelyeknek oké, kb. nem is volt grafikájuk, de könyörgöm, amúgy maga a játék folyamatosan fejlődött. Izgalmas is volt, hogy ki milyen új ötletet tud beépíteni. De ma már nem. Ugyanazok az unalmas, tíz-tizenöt éves sablonok kerülnek a boltokba, egyszerűen csak más rajtuk a csomagolóanyag. A WoW meg a Sims pedig egyszerűen a levegőt is elszívják a többiek elől".
Molyneux szavaira egyetértően reagált az Epic alkalmazásában álló Cliff Bleszinski is. Elmondása szerint a cég jelenleg csak a konzolokra koncentrál, mert a PC-s ipar össze van zavarodva.
"Ma a PC-s ipar iszonyatosan stagnál, van két játék, a WoW meg a Sims, ezeket eladják, a többiek meg halottak kb. Részemről teljesen másodlagos ma már a PC." ■

hozzászólások (83)

McCl@ne
Gump
Gump 2008.02.27. 11:48
csak amit én is játszottam és nem értem a gondodat:
TDU: ha nem bolti a verziód akkor akármi lehet, ha bolti, akkor nem értem, most raktam fel múlt héten a hivatalos patch-csel együtt és teljesen jól megy, nem volt eddig semmilyen bug. bármit ki lehetett választani.
CMR: kormánnyal nem néztem, billentyűzettel simán játszható megszokás után, igaz, ha van az embernek kormánya, akkor nyilván azon szeretné tolni
Stalker: miért, meghaltál easy-n egy másodperc alatt? :o
Szabip
Szabip 2008.02.27. 11:57
Nem mindenki gondalja úgy, hogy ezek középszerűk vagy unhatóak voltak, sőt nem csak a sajtó de a játékosok is elismerik őket.

Az más kérdés, hogy ezek 90% konzolra is megjelent;-) szóval akkor ott se jobbak.

Nem lehet, hogy erőteljesen kezdesz kinőni a videójátékokból?

A CMR irányíthatatlan kormánnyal? Azzal játszom és maximálisan irányíthatónak tartom.

A videójátékok sose voltak gazdaságosak, a PC-nek és a konzoloknak is megvan a hátulitőjük. Amire én is rájöttem, nem biztos, hogy a lehető legdrágább cuccot kell megvenni és úgy is bőven évekig el lehet lavírozni. Lásd 8800GTX-8800GT, és lehetne folytatni a sort.
Dark Archon
Dark Archon 2008.02.27. 12:52
Én meg nem értem, miért nem döglesz már meg végre.
tomcsa4
tomcsa4 2008.02.27. 16:10
Ha nem akarod torrentről leszedni, akkor érdemes felhívni a boltokat, mert lehet nem rendeltek belőle, vagy még nem tették ki a honlapjukra. Vagy esetleg még nem hoztak be (2 játék is van, mik csúsznak itthon, egyik már fél éve kb).
ajánlott olvasnivaló
Újabb képek az Escape from Tarkovból Újabb képek az Escape from Tarkovból
Őszre érik be a Divinity: Original Sin 2 Őszre érik be a Divinity: Original Sin 2
Megjelent az EVERSPACE teljes kiadása Megjelent az EVERSPACE teljes kiadása