Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Számos adat a SZIN-ről

Ma kezdődik a Szegedi Ifjúsági Napok.

2008.08.27. 17:54 | szerző: Retee | kategória: Szabadidő

Morcheebával, Mattafix-szel, Within Temptation-nel, Tankcsapdával, Quimbyvel és további 200 fellépővel zárja a nyarat hazánk legnagyobb múlttal rendelkező fesztiválja, az idén 40 éves Szegedi Ifjúsági Napok, mely a szórakoztatás mellett idén az ökotudatos életmód népszerűsítését is egyik fő céljaként tűzte ki. Néhány adat a SZIN-ről:

  • Az Újszegedi Partfürdő 11 hektáros területen fekszik, ahol több mint 100 ember dolgozik azon, hogy a helyszínek, színpadok, sátrak a kezdésre felépüljenek. Az építkezések aug. 22-én (pénteken) kezdődtek, és várhatóan aug. 26-án este fejeződnek be.
  • A fesztivál ideje alatt több mint 200 előadó lép fel több mint 10 helyszínen, összesen 1300 m2-nyi színpadon és 2600 m2-nyi sátorban. 4 nap alatt közel 1500 fő dolgozik azon, hogy a SZIN-en minden a legnagyobb rendben menjen, így…
  • A látogatók és a technika biztonságára naponta 200 biztonsági őr ügyel, a légtérben egy helikopter, továbbá a vízen 2 motorcsónak és 1 rendőrségi hajó teljesít szolgálatot.
  • A Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt, a rendezvény terültén 1 műszakban délelőtt 2 orvos, 4 ápoló, este 6 orvos, 8 szakápoló, a rendezvény nyitásától zárásig 1 darab rohamkocsi, és 1 darab eset terepjáró autó ad ügyeletet. Továbbá délelőtt 1 orvosból és 2 ápolóból álló mozgó ügyelet, este 3 ilyen mozgó ügyelet teljesít szolgálatot.
  • A SZIN-en 35 vendéglátóegység várja a látogatókat, ebből 15 italárusító és 20 ételes. Ez utóbbiak közt lesz vegetáriánus, pizzás, olaszos, szegedi – halas valamint balkáni – grilles. A vendéglátó egységek közül a Balaton Grillben az ökotudatos fesztivál egyik fontos elemeként biológiailag lebomló tányérokban kapják a fesztiválozók a megrendelt finomságokat, melyeket szintén lebomló evőeszközökkel fogyaszthatnak el.
  • A csomagok biztonságos elhelyezéséhez az ingyenes csomagmegőrzőt kell keresni, mely 0-24 óráig nyitva tart.
  • Idén a szervezők 6000 m2 kempinget nyitnak meg a még kényelmesebb fesztiválozás érdekében. Sátrak csak a kijelölt helyeken állíthatók, újdonságként erre napijeggyel is lehetőség nyílik, sárorjegyek megvásárlásával. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló