Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Hegyalja - az ősszel érkező új lemezéről is játszik a Faithless

Már bővítik a kempinget; holnap indul a Hegyalja Fesztivál.

2009.07.14. 23:11 | szerző: Retee | kategória: Szabadidő

A tokaj-rakamazi happening első napján ott lesz a Tisza-parton mindenki, akinek a Hegyalja az elmúlt tíz évben része volt az életének. És még annál sokkal többen, hiszen már most rekordszámú jegy kelt el a jubiláló fesztiválra. Öt éve most először van szükség a pótkemping bővítésére, amit a szervezők már kedden elkezdtek.
Ráadásul úgy tűnik, hogy az időjárás is kegyes lesz a borvidékre látogatókhoz, hisz az előrejelzés szerint nem várható eső, csak meleg - ez utóbbi azonban elviselhető a Tisza partján.
Parov Stelar már Magyarországon készül a szerdai bulijára, a Faithless repülőgépe pedig péntek délelőtt száll le, aztán irány Tokaj. A szigetország egyik leghíresebb elektronikus zenei formációja 2006-os utolsó lemeze után a Hegyalján különleges zenékkel kecsegtető DJ settel az ősszel megjelenő új albumából is ízelítőt ad, így a tokaji közönség a péntek esti koncerten igazi exkluzív élményre számíthat. Adam Freeland, a Transglobal Underground, a Machine Head, valamint a magyar kedvencek mellett a Hegyalján kétségkívül a Faithless szól majd a legnagyobbat július 17-én.
A 10 éves Hegyalja felhozatalának színvonalát mi sem jelzi jobban, mint hogy már a fesztiválnyitás előtti napon, kedden hosszú sorok kígyóztak a bejáratnál.
"Öt éve nem fordult elő, hogy bővítenünk kellett a pótkempinget, idén azonban olyan nagy az érdeklődés, hogy már a nyitónap előtt újabb szálláshelyek kialakítására volt szükség" - tudósított Tokajból Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál egyik szervezője.
A szervezők 70-75 ezer látogatóra számítanak idén, ami nem pusztán becslés, az elővételes bérletek és napijegyek fogyása is ezt a számot támasztja alá. A Tokaj és Rakamaz határában fekvő fesztiválterület elhelyezkedése szerencsés, mert a szervezők az elmúlt 10 évben rugalmasan bővíthették a területet és fejleszthették az infrastruktúrát, hogy zökkenőmentesen birkózhassanak meg a fesztiválozók bővülő létszámával. Idén már 10 színpad garantálja a pörgést a fesztiválon, és idén először a tokaji Paulay Ede Színház is csatlakozik a fesztivál programjához, külső helyszínként. ■hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.