Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Új Asus UL notebookok

Elegáns, vékony modellek akár 12 óra üzemidővel.

2009.11.09. 10:06 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Az ASUS egy manapság népszerű kulcsszó köré helyezte új notebook-szériájának képességeit, ez pedig az "unlimited", azaz határtalan. Az UL sorozatú gépek fő jellemzői ugyanis a határtalan hordozhatóság, akku üzemidő és funkcionalitás. Vegyük sorra, mit is kínálnak ezek a gépek:

    • A szálcsiszolt alumínium ház 24-26 mm vastagságú, tehát elegáns, vékony designról beszélhetünk.
    • Különböző megoldásokkal akár 12 órásra növelik az akku üzemidejét, mint például a Power4Gear erőforrás-vezérlő szoftver beállításai vagy bizonyos modelleknél a GraphiX Boost kapcsoló a videokártya kiválasztásához. Ez utóbbi egy külön gomb formájában érhető el a notebookon, és három mód között lehet váltani vele. Az erős GPU-t igénylő alkalmazásokhoz a gépben lévő, 512 MB DDR3-as memóriával rendelkező NVIDIA GeForce G210M videochipet kapcsolhatjuk be. Ha csak netezünk vagy például szöveget szerkesztünk, elegendő az alaplapi Intel GMA 4500MHD videochipre váltanunk, míg a harmadik üzemmódban a gép automatikusan vált a futó alkalmazásoktól függően.
    • A kiemelkedő teljesítményt Intel CULV Core 2 Duo (SU7300) processzor és az ASUS Turbo 33 technológiája, valamint DDR3 memória használata biztosítja. Emellett a BIOS-ban megtalálható ASUS Easy Overclock beállítással bárki könnyedén állíthat még a teljesítményen. Az említett Turbo 33 technológia 33%-kal gyorsabb rendszert ígér, a hardverelemek és a szoftverek összehangolásával. Turbo módra váltva a processzor órajele 1,3 GHz-ről 1,7 GHz-re nő. A beállítást a Power4Gear szoftverből érhetjük el.

    Többféle UL modell kerül a boltokba. Az UL20A 12,1"-os, az UL30A 13,3", az UL80AG 14", az UL50AG pedig 15,6 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, melyek meghajtásáról az Intel GMA 4500MHD videochip gondoskodik. A 14"-os UL80VT és a 15,6"-os UL50VT modellek már a fent említett GeForce GPU-val vannak felszerelve. Mindegyik LED-es képernyőpanel felbontása 1366*768 pixel. A gépek kényelmes és elegáns, ún. "chiclet" billentyűzetet kaptak, a hangról pedig az Altec Lansing hangszórói gondoskodnak. Touchpadje többujjas vezérlést is lehetővé tesz. A gépek 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel kerülnek a boltokba. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló