Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Google, Dell, MSI - tablet háború?

Az Apple iPadje mellett három újabb cég is belépne a ringbe.

2010.02.05. 08:51 | szerző: Retee | kategória: Hardver

Az Apple iPadjét ugyan elég sokan kifigurázták az elmúlt napokban, de a céget ez különösebben nem zavarja a fejlesztésben, és úgy tűnik, hogy a konkurenciát sem. A Google például a HTC-vel szövetséget kötve dolgozik a saját tabletjén, mely gépezet a Chrome operációs rendszert fogja használni. A keresőóriás sajnos egyelőre még túl sok információt nem osztott meg a nagyérdeművel, de egy videó kikerült a Youtube-ra, mely némi betekintést enged a Google víziójába.

Ezzel szemben az MSI már kész válaszokkal érkezett: 10 colos, és természetesen érintőképernyős tablet, melyet az Android operációs rendszer vezérel - az MSI tehát konkurencia ide, vagy oda, szintén a Google-hoz fordult segítségért. A 2010 második felében érkező MSI tablet kereken 500 dollárért vásárolható majd meg, és az első hírek szerint nem épp az iPad konkurensének készül, mivel a felhasznált mobilos operációs rendszer - még ha a kijelzőért egy NVIDIA kártya is felel - nem feltétlenül tudja felvenni a versenyt az Apple kütyüjével. S bár a processzora nem marad el jelentősen az iPad lehetőségeitől, a megjelenítés terén elemzők szerint nem lesz képes harcba szállni almáékkal.

A Dell viszont már keményebb harcos lehet, igaz ők az 5 collal a méreteket kissé visszafogták, ám képességek terén a Mini 5 keményen odasózhat az Ipadnek, ráadásul a gyártó szerint az apróbb méret egyáltalán nem hátrány hordozhatóság szempontjából. Az egyelőre félhivatalos gépet viszont egy 1GHz-es Snapdragon processzor hajtja meg, míg a rendszert az Android 1.6 kezeli, emellett pedig 5 megapixeles kamerával, Wi-Fi, Bluetooth és 3G-vel lesz felszerelve. Árát ezer dollár körülire tervezik, ám mivel ezek csak félhivatalos információk, így várjuk meg előbb a pontos bejelentést.

Forrás: Mobilize.hu

hozzászólások (1)

AstorAnt
AstorAnt 2010.02.05. 11:04
Bár én nem vagyok oda ezekért a tablet "kütyükért", de számomra a dell terméke tűnik a legéletképesebbnek.
ajánlott olvasnivaló