Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Jön a Windows Mobil 7

Steve Ballmer jelentette be a Microsoft új mobilos operációs rendszerét.

2010.02.16. 06:33 | szerző: Retee | kategória: Mobil

A Mobile World Congress szakkiállításon mutatta be Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a Windows telefonok új generációját, a Windows Phone 7 Series-t. Az új platform kapcsán a Microsoft azt ígéri, hogy alapjaiban új szemlélettel közelíti meg a mobiltelefonok szoftverének kérdését. A tervezés alapja egy olyan új rendszer, amely a telefon egészére hatással van a vizuálisan megjelenéstől a funkciókon át a hardverek integrációjáig. A Start képernyőn például folyamatosan frissített “élő mozaikok” hívják fel a figyelmet más felhasználók tartalmaira. Ez azt jelenti, hogy ha valaki létrehoz egy mozaikot valamely ismerőse számára, akkor azonnal láthatja az illető legfrissebb képeit vagy bejegyzéseit, elég, ha rápillant a Start képernyőre.
Minden Windows Phone 7 telefon rendelkezni fog a “Bing” gombbal, amely közvetlen hozzáférést nyújt a keresési funkcióhoz, bármit is csinálunk épp a telefonon. Az új rendszer hat speciális központtal rendelkezik, amelyek lefedik azokat a területeket, amelyek a legjobban érdeklik az embereket:
Emberek: A központ egy helyre gyűjti össze a felhasználókkal kapcsolatos információkat, például a közösségi portálokra írt bejegyzéseiket vagy oda feltöltött fotóikat. Emellett lehetővé teszi a Facebook- és Windows Live státuszok egyidejű frissítését is.
Képek: Egy lépésre egyszerűsíti le a fotók és a videók közösségi oldalakon való megosztását. Emellett egy helyre gyűjti össze a felhasználó interneten vagy számítógépen található ilyen jellegű tartalmait, így a teljes gyűjtemény egy helyen tekinthető meg.
Játékok: A központban Xbox LIVE játékok és Spotlight feed is található, valamint megtekinthető a játékos avatárja, “Achievement”-jei és profilja.
Zene + Videó: A központ a Zune tulajdonságait örökölte meg: a PC-s tartalmakat, az online zeneszolgáltatást, valamint a beépített FM rádiót. A tartalmak lejátszása egyszerű és könnyen irányítható lesz.
Piactér: A központ segítségével könnyedén megtalálhatók és beszerezhetők a különféle alkalmazások és játékok.
Iroda: Az Office, a OneNote és a Sharepoint Workspace alkalmazások segítségével a felhasználók megtekinthetek, szerkeszthetik és megoszthatják dokumentumaikat, az Outlook Mobile-lal pedig útközben is munkaképesek és produktívak maradhatnak. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló