Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Nintendo - az új ellenfél az Apple

A Nintendo a kézikonzolok piacán az Apple-t tartja az új főellenségnek.

2010.05.26. 12:25 | szerző: Retee | kategória: Játék

Bár sokan próbálkoztak, és próbálkoznak jelenleg is, egyelőre a legnagyobb cégek sem tudják leverni a Nintendot a kézikonzolok piacán. Eddig - na meg hagyományosan is- ezen a téren mindig a Sony volt a legnagyobb kihívó, ám egy ideje már új, veszélyes versenyzők tűntek fel a színen, akikre a japán vállalat is egyre inkább odafigyel.
A fenti ábrán jól látszik, hogy az egyik legnagyobb piacon - az USA-ban - az Apple két kütyüje tavaly megelőzte a Sony PSP-t, igaz a Nintendo DS család így is erősen elhúzott tőlük. Ez már csak azért is furcsa, mert hármójuk közül pont a DSi az, amelyik a leggyengébb hardverrel versenyez, ám ez népszerűségét kicsit sem veti vissza.
A Nintendo viszont figyel, így nem meglepő, hogy aktuális pénzügyi jelentésében felhívja a figyelmet az iPod/iPhone, s esetleg az iPad előretörésére, amely után azt jelzik, hogy a 2010-es évben, illetve később is, már nem feltétlenül a Sony lesz az aktuális főellenségük, hanem az Apple. Satoru Iwata, a cég igazgatója viszont nem ijedezik az új helyzettől, s egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a Nintendo készen áll a háborúra, melyhez a jövő évben csatlakozik a 3D-s DS is. ■

Forrás: Mobilize.hu

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló