For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Bulvár

Miyamoto versenyre kelne a Rubik Kockával

A Nintendo cég agya nem akar megállni a videojátékoknál.

2010.09.26. 18:18 | szerző: Playbahnosh | kategória: Bulvár

Bárhonnan nézzük, Shigeru Miyamoto a hosszú évek során a videojátékok félistenévé nőtte ki magát. Senki sem mondaná róla, hogy a világ legismertebb virtuális karaktereinek megalkotásával és a játékiparban alkotott hatalmas életművével ő a "könnyebbik utat" választotta volna. Persze rajta kívül, ugyanis Miyamoto szerint ő így tett, amikor háttérbe szorította régi álmait a videojátékok miatt. A Super Mario Bros. 25 éves évfordulóján vele készített interjúban a mester két régi álmát is elárulta a nagyközönségnek: túl szeretné szárnyalni a Rubik Kockát és manga rajzoló szeretne lenni. Miyamoto elmondta, hogy Rubik Ernőt mindig is az egyik legnagyobb riválisának tartotta, és arról álmodozott, hogy egy Rubik Kockához hasonló játékot készítsen. Amiatt, hogy ezt eddig nem tette meg, szerinte a "könnyebbik utat" választotta.
"Húsz éven át mindig azt gondoltam, hogy a Rubik Kockák nagyszerűek, és mindig is szerettem volna valami hasonlót alkotni... Függetlenül attól, hogy sikerülne-e vagy sem, megpróbálhatnám, de eddig sosem tettem." mondta az 57 éves mester. A manga rajzolásba is belekóstolt már, de azt a vonalat sem vitte tovább eddig, ezért is neheztel magára. Vágyai szerint 25 év múlva is játékokat fog készíteni. "Minden bizonnyal akkor is dolgozni fogok valamin" ígéri a mester "ha még életben leszek."

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.