Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Zene

Tizenöt éves a HS7

Hamarosan dupla válogatáslemeze érkezik a Heaven Street Sevennek - rengeteg extrával.

2010.09.28. 16:20 | szerző: Retee | kategória: Zene

Az idén lesz tizenöt éves a Heaven Street Seven. Ez idő alatt pedig Szűcs Krisztián gitáros-énekes és öttagú együttese készített angol nyelvű lemezeket (Tick Tock No Fear, 1995; Goal, 1997), írt „raklapnyi”, ma már a rádiókban is mindennap hallható magyar nyelvű slágert (Ez a szerelem, Sajnálom, Mozdulj, Hol van az a krézi srác, Dél-Amerika, Márta, Szia stb.). Az együttes pedig zenéjében ötvözte az angolszász gitárzenei hangzást a hazai ízekkel, helyi hangulatokkal és magyar nyelvű dalszövegekkel.
Az elmúlt tizenöt évben nem kevés sikert arattak. Játszottak világsztárokkal (REM, Radiohead, Fun Lovin Criminals, Morrissey), nyertek Fonogram-díjat (Szállj ki és gyalogolj – az év albuma, 2005) és első magyar zenekarként lett övék a cannes-i MIDEM fesztivál Európai Áttörés-díja (European Breakthrough Award, 2007).
Ennek megünneplésére októberben a boltokba kerül a zenekar Dunabeat című dupla válogatáslemeze - melynek egyik korongján a „csont nélküli” HS7-slágerek és vadonatúj számok, másik lemezén eddig nem hallott dalok, ritkaságok, „kislemez b-oldalak” és demók kapnak majd helyet –, novemberben 12-én pedig jön a születésnapi koncert az A38-on, vendégekkel, monstre koncertprogrammal, s természetesen az esemény súlyához méltó külcsínnel. ■

hozzászólások (1)

Gump
Gump 2010.09.29. 09:05
Sok boldogat még nekik (és nekünk)!
ajánlott olvasnivaló