Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Tengernyi Kaland - még be lehet szállni

Célegyenesbe fordult a küzdelem az ország iskolái között a Promethean digitális tábláért.

2010.11.24. 18:58 | szerző: Retee | kategória: Szabadidő

Október elején indult, s immár célegyenesbe fordult a küzdelem az ország iskolái között a Promethean digitális tábláért. Így már ezrek járnak a titokzatos kincs nyomában, s a megszerzett pontjaikat immár egy-egy iskolának is felajánlhatják. Zajlik tehát az iskolák versenye, melynek lényege, hogy a játékosok megjelölhetik, melyik iskolába járnak, és ezzel iskolájuk számára is kamatoztathatják pontjaikat. Az összpontszám megállapítása a tanulói létszám szerinti súlyozással történik, a Promethean Digitális táblát pedig az az iskola nyeri, amely a játék időtartama alatt a legjobb teljesítményt nyújtja e szempontok szerint. Az iskolák versenye – akárcsak az egyéni játék – december 4-ig tart. A játékba egészen addig eséllyel szállhat be bárki, hiszen minden feladat folyamatosan elérhető, így adott a lehetőség megszerezni a főnyereményhez szükséges pontszámokat – egyéniben az XboX Kinect játékkonzolhoz, az Intel Learning Series (Classmate PC) diák laptophoz – s természetesen a digitális táblához az iskolák esetében. Csupán az időközben lezárult közbülső kisebb akciók jelentenek kivételt a nyerési esély alól – ám olyanból lesz még néhány a Tengernyi Kaland ideje alatt.
Az izgalmas és rejtélyes történetbe foglalt feladatsorozat olykor komoly háttértudást igényel történelemből, földrajzból, irodalomból. De a tapasztalat azt mutatja, hogy a diákok adott esetben tanárok számára is kihívást jelentő szorgalmi feladatokat oldottak meg – szó szerint játszi könnyedséggel. Ilyen volt a „Világjáró feladatkészítő verseny”, melyben a játékosoknak külön nyeremények megszerzése érdekében – valamely történelmi, avagy kulturális szempontból fontos, érdekes földrajzi helyek meghatározását kellett összeállítani. A szorgalom jutalma a pluszpontokon túl – értékes könyvcsomag, szoftverek, számítógép kiegészítők, CD-kből álló ajándékcsomagok voltak. Hasonló akcióban hétről-hétre vehetnek részt a Tengernyi Kaland kincsvadászai. ■

hozzászólások (2)

LordMatteo
LordMatteo 2010.11.24. 19:14
Sulim vett egy ilyen digitális táblát kerek másfél millióért - titkos kémeink szerint -, a tanárok pedig úgy vannak vele, hogy írni nem mernek rá, hátha elromlik, kezelni meg nem tudja egyik se, hiába voltak továbbképzésen. És ez 40+ tanárt jelent. És akkor megy a sírás, hogy szegények az iskolák...:)
ShuleyvA
ShuleyvA 2010.11.24. 20:58
Az szégyen. :-|
ajánlott olvasnivaló