Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Kiszivárgott a Blizzard kiadási naptára 5 évre előre

Megszellőztették a kiadó legféltettebb titkait: Mi és mikor jön ki? Hullanak a fejek a kiadónál.

2010.12.07. 11:44 | szerző: Playbahnosh | kategória: Üzleti

A múlt héten már majdnem írtam erről, de eléggé hoax szaga volt, most viszont bebizonyosodni látszik a hír. Úgy néz ki, levágott fejekkel próbálja betömni a szivárgó lyukakat a Blizzard, ugyanis rejtélyes elbocsátások történtek a lista kikerülése után. Hogy miről is van szó? Erről a kis gyámoltalannak tűnő naptárról itt jobboldalt.
Az MMOGameSite-on felbukkant, kiszivárgott előjegyzési naptár gyakorlatilag minden poént lelő 5 évre előre. Mikor jön ki az új StarCraft II epizód, mikor jelenik meg a Diablo III és az új WoW kiegészítők, de még olyan érdekességek is felbukkanak a listán, mint a WoW film, a BNET2 "Map Market", esetleg az SC2 Phoenix vagy a Titan címek, amiről egyelőre senki sem tudja mit takarhatnak. Természetesen a Blizzard a szokásos "nem regálunk pletykákra és híresztelésekre" klisével válaszolt, ám most nem sokkal a történtek után fejek kezdtek hullani a cégnél. Ye Weilun, a Blizzard China vezetője hirtelen lemondott, helyére pedig Dai Jinhe, a Nokia China egyik volt vezetője került. Az indoklás szerint bizalmas belső dokumentumok kiszivárogtatása áll a vezető hirtelen távozása mögött és a kiszivárgó belső levelek és dokumentumok között eladási előrejelzések, marketing tervek és pénzügyi adatok is szerepeltek. A Blizzard közlése szerint a két incidens egyáltalán nem függ össze, viszont ezt cáfolni látszik az a hír, miszerint maga Paul Sams, a Blizzard ügyvezető igazgatója Kínába utazik a héten, hogy "újrastrukturálják" az ottani divízió munkaerejét, ami azt jelenti, hogy további elbocsátásokra és belső tisztogatásra lehet számítani.
Igencsak rájár a rúd a Blizzardra mostanában. Rövid idő alatt a média és a figyelem középpontjába tornázta magát a kiadó és egyáltalán nem jó értelemben. Bírósági ügyek, B.net inkvizíció, copyright harcok és most ez. Egy része lehet, hogy marketingfogás, de a lista és a belsős infók mostani kikerülése kétlem, hogy szándékos lett volna. Persze, még semmi sem garantálja, hogy valódi a kiadási lista, viszont érdekes dolgoknak nézünk elébe, annyi biztos. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló