Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Tomb Raider - részletek

RPG elemekkel dobnák fel a fejlesztők a megújult Lara Croftot.

2010.12.08. 12:50 | Retee | kategória: Játék

Bár a hivatalos bejelentés még mindig nem történt meg, egyre több információ érkezik a megújult Tomb Raiderről, mellyel valószínűleg a kiadó megpróbálja Lara mostanság kissé megtépázott hírnevét helyreállítani. Most pedig lássuk a részleteket:

  • Lara 21 éves az új történetben.
  • Nem csak a történet, hanem az egész márka megváltozik, így most először a játék mellett nem lesz hivatalos Lara Croft modell.
  • Keményedik a sztori, így brutális halálesetek tanúi is lehetünk az új történetben.
  • Bár a fegyvereket még nem jelentették be, de az art képek tanulsága szerint lesz íj, shotgun és pisztoly is.
  • Megváltozik a célzórendszer is.
  • Az utóbbi időben rendkívül lineáris pályákat felvonultató Tomb Raiderek után ezúttal teljesen más stílusú terepet kapunk, ahol nagyobb szabadságot élvezhet majd Lara kisasszony.
  • A kezdésnél jól ismert főhősnőnk még meglehetősen kevés képességgel bír majd, ám a történet során folyamatosan fejlődni fog.
  • RPG elemek is épülnek be a játékba, így mi magunk fejleszthetjük Lara különleges képességeit. A különböző pályaszakaszokat pedig nem kell újra és újra átgyalogolnunk, mivel kapni fogunk egy "gyors utazási" funkciót.
  • Élelemre és vízre is szükségünk lesz a túlélés érdekében.
  • Nem teljesen leszünk magányosak a küldetések során, hiszen más emberek is feltűnnek a parton, akik szintén bekapcsolódnak a történésekbe.

  Bár a pontos diagnózissal nem árt várni, de úgy tűnik, hogy valóban erősen megújul a Tomb Raider széria, ami valljuk be, hogy rá is férne. Az előzetes információk szerint a fejlesztők leginkább az RPG elemek beépítésétől és a játék realisztikusabbá tételétől várják a sikert. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Tomb Raider (2013)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tomb Raider (2013)

hozzászólások (8)

Dark Archon
Dark Archon 2010.12.09. 09:46
Gondolom arról van szó, hogy az utóbbi részekhez nem kellett 4 billentyűzetet és 3 gamepadot darabokra törni az embernek idegességében, hanem jó hangulatban, gyakori checkpoint-ozással, kellemesen végig lehetett játszani annak is, aki nem 18 órát püföli a gépet egy nap.
Skorpio90
Skorpio90 2010.12.09. 10:31
És mi ezzel a baj? Én játszottam majdnem az összes Tomb Raider résszel (még a maga idejében!) és nem érzem a sorozat meggyalázását. Nem hiányzik nekem, hogy 5 percig kelljen egy szakadék szélén toporogni, csak azért, hogy nagyjából el tudjuk kapni a kötelet.
Dark Archon
Dark Archon 2010.12.09. 10:43
Nekem semmi, én nem vagyok mazochista. Nem hiányzik a manuális kapaszkodás sem, vagy, hogy csak egy ideig bír lógni Lara. Csak ezt általában nem teszik ki/be kapcsolhatóvá, így, aki szeret szívni, az rámondja, hogy ez meg van gyalázva, aki meg csak kikapcsolódni szeretne, inkább nem játszik vele. Pl. az a rész, ahol csak egy ideig bír kapaszkodni a csaj (már meg nem mondom melyik volt), hát azzal nem is játszottam, utálom, ha valami időre megy.
Retee
Retee 2010.12.09. 13:45
Régen kb. ünnep volt, ha megérkezett az új TR. Ma már nem, B kategóriás lett, ráadásul a kiadó sem erőltetné az újítást, ha az eladások bejöttek volna az előző részeknél.
Dark Archon
Dark Archon 2010.12.09. 14:02
De ennek inkább a 86. rész az oka, nem az, hogy B kategóriás lett. Kikopott az újdonság varázsa.
ajánlott olvasnivaló