Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rocksmith - bejelentve

Gitáros játék érkezik az Ubisoft-tól.

2011.03.15. 14:56 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Az Activision úgy határozott, hogy befejezi a Hero szériát, így szabad a pálya mások számára, hogy bebizonyítsák, van még bőségesen potenciál a zenés játékokban.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az Ubisoft új gondolata, miszerint eldobja a műanyag gitár kontrollert és a színes kockákat, ehelyett egy „hús-vér” gitárt tesz kontrollerré egy adapteren keresztül, melyet szabványos porton keresztül lehet majd a PC-hez, PS3-hoz, vagy a 360-hoz kötni. Ennek hála, valódi gitár élményben lesz része a játékosoknak és játszva megtanulhatják a gitározás mibenlétét. Jó nagy kihívás, egy ilyen projektbe belevágni.

A játék mechanikája szerint pontokat kell gyújtenünk, minél pontosabban pengetjük a hangokat, annál több pont üti a markunkat és a játék úgy kalibrálja a nehézséget is realtime, tehát el lehet felejteni a Guitar Hero-ból ismerős kifujjogást; itt valószínűleg csak arról lesz szó, hogy a program kevesebb és könnyebben lefogható hangot dob elénk, amíg belejövünk. Zene repertoár egyelőre úgy fest, hogy nagyjából 45 számot fog magában foglalni, amit a Rolling Stone magazin értesülései szerint részben a The Animals, az Interpol, a Nirvana és a Rolling Stones fog biztosítani.

A Rocksmith valószínűleg Szeptemberben érkezik meg PC-re, 360-ra és PS3-ra egyaránt, az Ubisoft pedig kész összeállítani egy nagyjából $200-os csomagot egy valódi gitárral, hogy legyen mivel elkezdeni a tanulást. ■

Rocksmith
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Rocksmith

hozzászólások (6)

Nayrobi
Nayrobi 2011.03.23. 06:45
Már létezik a Rockband 3, ezek után már nem tűnik hatalmas újdonságnak a ketyere. Csak ugye az nem jelenik meg PC-re.
rootshaper
rootshaper 2011.03.23. 12:51
ehhez kell a speckó érzékelős gitár, nem elég hozzá egy "mezei" elektronyos gityó. ez pedig rohadt nagy különbség. ha már van otthon, nem kell hozzá venni, az adapter meg nyilván a pakk része lesz már a játékkal is, nem kell hozzá megvenni plusz a gitárt is. ha ezt tényleg meg tudják úgy valósítani, hogy a frekvenciák alapján dönti el a program, hogy jó hangot vagy akkordot pengettél-e vagy sem, akkor bizony ez rohadt nagy előrelépés lesz.
Aryx
Aryx 2011.03.23. 17:48
Érdekes. :) Korrekció:

Activisionék nem vágták kukába örökre a Guitar Herót (herót :)) vazz), csupán annyit közöltek, hogy idén nem kezdenek vele semmit a gyengülő érdeklődés miatt. A tipikus rajongókat kiéheztető marketingstratégia ez, 2012-ben úgyis jön vmi újabb, forradalmibb meg stb. GH minden konzolra, venni fogják, mint a cukrot.
Bár kicsit ellentmond ennek, hogy ezzel pont ki is ugrasztották a föld alatt lapító konkurenciát, akik csak erre a lépésre vártak. Izgalmas.

Bevallom, én a hír + kommentjeitek alapján már totál belegabalyodtam, hogy ez hogyan, milyen gitárral fog műxeni, muszáj voltam hivatalos válasz után nézni, tessék, hátha másnak is hasznos:

Can I use my guitar with Rocksmith?
Most likely, the answer is yes. If your guitar has a standard ¼ inch jack for you to plug in a cable, then yes, your guitar will work. If your guitar does not have a jack (for example, many acoustic guitars), you can go down to your local music store and buy a pickup, and your guitar will be ready to plug in and play.
- Ubisoft

A marketingnyelvezet tehát ezt mondja, az már megint más kérdés, hogy kizártnak tartom, hogy minden utcán talált gitár passzolni is fog hozzá. Valószínűbb, hogy inkább csak bizonyos gitármárkák bizonyos típusaira szakosodnak ubiéknál. Lehet beruházni a legdrágább Fenderekre. >:]

Az ötlet amúgy jó, de ezt is csak konzol-vonalon fogják futtatni. Az az egy szem pc-s GH is rendesen bukott, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy pc-n nincs erre igény, mutathatja azt is, hogy nem ártana a kiadóknak többet foglalkozni az átiratokkal (0 grafikájú partyjátékhoz képest indokolatlan magas gépigénnyel jelent meg, billentyűzettel meg kínszenvedés volt vele vergődni – nem sokat foglalkoztam vele, talán ha 2-3 tracket próbáltam lenyomni havernál).

Azt hiszem, pc-n továbbra is marad a Frets on Fire, én legalábbis biztos nem pártolok el tőle még egy jó darabig. Tény, hogy ráérősen fejlesztgetik az újabb verziókat, de nem véletlen rá esküsznek oly sokan. Főleg amiatt, hogy mára már kismillió szám kering hozzá a weben, mainstream és underground vegyesen, akármit játszhatsz, és nagyon billentyűbarát a drága. Mondhattok bármit, de szerintem mind közül a tracklist volt a GH-k legnagyobb gyengéje, és ez a Rocksmith sem más: Interpol, Nirvana, Rolling Stones, apám, nem unjátok még? Szinte nem volt olyan GH, amiben ne ezek a bandák szerepeltek volna, hozzácsatolva még 2 tucat hasonlóan ultrapopuláris vacakkal, a kevésbé mainstream-esek meg lakjanak jól azzal a részenként 1 db. Dragonforce-számmal. Téháiksz.
+ amíg a FoF 100%-ban free és nyílt forráskodú, addig ez - jó lesz, meg minden, de - újabb drága mulatság, ami azért szépen jövedelmez majd ubisoftnak, fendernek, rolling stones-nak.

Még egy kis korrekció a végére, csak hogy kerek legyen a hsz:
a hónapok nevét alapjáraton nem kezdjük nagybetűvel.
BLÖEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
rootshaper
rootshaper 2011.03.23. 17:58
ha mindenféle átalakítás nélkül menni fog a gityókkal, akkor szerintem képtelenség egy-egy márkára szakosodniuk, ugyanis egyetlen elképzelhető átalakítható jel van, ami kimegy a gitárból és az alapján ki lehet következtetni melyik hangot pengetted meg: ez pedig a hangok hullámhossza. az pedig (jó esetben) minden gitárnál ugyanúgy szól. kéne.

GH-ból pedig három jött ki PC-re, a Legends of Rock, az Aerosmith edition (pfejjj) meg a GH4 talán.
zeelaard
zeelaard 2011.09.14. 08:15
Pár megjegyzés Aryx hozzászólásához:

"...kizártnak tartom, hogy minden utcán talált gitár passzolni is fog hozzá."
Az angol nyelvű részben az szerepel, hogy ha van egy 1/4 inch-es csatlakozó a gitárodon valamint, ha pl. akkusztikus gitárhoz veszel pickup-ot, akkor IGEN, működni fog. Akkor is, ha ez a gitár az utcán lett találva :-)

"Az ötlet amúgy jó, de ezt is csak konzol-vonalon fogják futtatni."
Ezzel sajnos kénytelen vagyok egyetérteni. A release date-ből is látszik: PS3, XBox: 2011.10.18, PC: 2011.12.13. Gyanítom, hogy a PC-s változat csak egyszerű átirat lesz...

"Azt hiszem, pc-n továbbra is marad a Frets on Fire..."
1. Nálam az említett játék a fenének sem hajlandó elindulni (Win7 - MemoryError).
2. A két program (Mármint a Rocksmith és a FoF) meglehetősen távol áll egymástól (mondhatni teljesen összehasonlíthatatlanok), de ezt ugye nem kell ecsetelnem...

.:[Kain]:.
"...nem lehet olcsó móka+a játék, és a szegény magyar parasztnak még gitárt is kell vennie..."
Maradjunk annyiban, hogy nem KELL venni (sem gitárt, sem a programot), hanem LEHET (ha akar). Nekem pl. van egitárom (Fender Stratocaster utánzat --> Jack and Danny Brothers (JandD Guitars)), de mivel magára a gyakorlásra semmi nem inspirál (értsd: egyedül, zenekar nélkül, simán tab alapján játszva), ÉN ezért várom nagyon ezt a programot.

A program mellé adnak egy 1/4" jack - USB kábelt, ezzel lehet a géphez csatlakoztatni.
Az ár (már csak a kábel miatt is) nem lesz olcsó, a BestBuy.com-on (amit az Ubisoft ajánl) pl. 80$-ért már lehet előrendelni az összes platformra. (Ez jelenlegi árfolyamon kb. 16.700Ft, és nem elképzelhetetlen, hogy itthon még drágábban fogják majd adni...)
ajánlott olvasnivaló