Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A majom

Augusztusban érkezik a hazai mozikba az új Majmok bolygója film.

2011.07.04. 09:57 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Az egyik legnagyobb veszély, ami egy színészre leselkedik, a beskatulyázás, véli Andy Serkis, aki egyre nagyobb sztár, manapság szinte minden nagyköltségvetésű filmben szerepet kap... többnyire mégsem szólítják meg az utcán, az arca sem tűnik ismerősnek. Ő ugyanis az, aki mozgásával előjátszik a digitális szakembereknek: a Motion Capture technika segítségével játszhatta el Gollamot A Gyűrűk Ura-ban és King Kong-ot Peter Jackson filmjeiben Most újra egy emberszabású bőrébe bújt: ő alakítja Cézárt, A majmok bolygója – Lázadás (Rise of the Planet of the Apes, hazai bemutató: augusztus 18.) vezércsimpánzát, aki egy tudományos kísérlet során intelligenciára tesz szert, és az emberek ellen forduló majmok vezérévé válik.
– A színészet minden formája egyformán vonz – nyilatkozta nemrég a rendkívüli fizikai adottságokkal rendelkező színész. – A Motion Capture-munkát is nagyon élvezem. De amikor néhány éven belül másodszorra kértek fel majomnak, úgy éreztem: beskatulyáznak. És nem sokon múlt, hogy ne vállaljam el a szerepet, ám ezt valószínűleg nagyon megbántam volna.
Andy Serkis vonzódása a színészet e különleges ágához már hivatalos formát is öltött: Serkis létrehozta az Imaginarium Studiost, ahol nemcsak digitális trükkök és Motion Capture-felvételek elkészítését vállalják, de oktatják is azokat, akik többet szeretnének tudni az ultramodern komputertechnika és színészet kapcsolatáról. ■

hozzászólások (10)

Ghoost
Ghoost 2011.07.04. 15:01
Ez egy remake szerintem ez mindenkinek egyértelmű, csak így, hogy nem sok köze lesz az eredeti regényhez, háát nem tudom, lehet, hogy jó film lesz, de a szériához nem sok köze van jelenleg.
Am igen, volt 5 eredeti film, abból az 1-2 játszódik a majmok bolygóján, a 3-4-5 meg az akkori new yorkban talán, és végül is azok is előzményfilmek. Meg volt a 2001es remake, ami bukás lett akkoriban.
Slyder
Slyder 2011.07.04. 15:38
Ezek a majmok olyan okosak hogy az amerikai haderő is tehetetlen?
Gerry
Gerry 2011.07.04. 16:09
Most mit kell itt ertetlenkedni, ez a 300 majom, lenyomnak mindenkit, ok a majomszovet a femvazon :D

Meglehetosen farasztonak tunik a film egyebkent, Burton 2001-es Majmok Bolygoja ujrafogalmazasa meg elment, de ez...a 68-as eredeti egyebkent is uberelhetetlen.
LordMatteo
LordMatteo 2011.07.04. 19:57
Te komolyan nem láttad az első, igazi, egyetlen majmok bolygója filmet? :)
Gerry
Gerry 2011.07.04. 22:09
Az megcsak hagyjan, de hirdeti is :D
ajánlott olvasnivaló