Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Nokia - bemutatták az első Windowsos mobilokat

Megújult mobilcsaláddal támad a Nokia.

2011.10.28. 14:05 | szerző: Retee | kategória: Mobil

A Nokia éves rendezvényén, a Nokia Worldön bemutatta új mobilcsaládját, melyek először a finn óriás történetében nem a "hazai" operációs rendszert, hanem a Windows Phone-t használják.

    • Lumia 800 (első sor): A négyféle színben (ciánkék, fukszia és fekete) kapható okostelefonon egy ujjmozdulattal elérjük a közösségi oldalakat, egyszerűen csoportosítsuk a névjegyeket és integráljuk a különböző kommunikációs tevékenységeket. A böngészést az Internet Explorer 9 biztosítja. A készülék 3,7” Clearblack AMOLED domború kijelzővel rendelkezik, a teljesítményéért pedig egy 1,4 GHz-es hardveres gyorsítású processzor és egy grafikus processzor felel. A mobil Carl Zeiss optikás kamerával lett felszerelve, s a képeket azonnal megoszthatjuk, lejátszhatunk HD minőségű videókat, a képek és a zenék tárolásáról pedig 16 GB belső memória, valamint 25 GB ingyenes SkyDrive tárhely gondoskodik. A Lumia 800 várhatóan a jövő év elején érkezik hazánkba és 420 euró körüli áron lehet majd megvásárolni.
    • Lumia 710: a készülék teljesen személyre szabható a cserélhető hátlapokkal és több ezer alkalmazással kerül forgalomba. A telefont elsősorban közösségi életre és képmegosztásra tervezték, és persze itt sem marad ki az IE9. A 710 belsejében pedig ugyanaz a processzor dolgozik, mint ami a nagyobb testvérnél, így egyszerűen futtathatunk különböző játékokat és alkalmazásokat. A fekete-fehér, fekete, fehér, ciánkék, fukszia és sárga hátlapokkal érkező telefon 270 euró körüli áron fogják árulni.

    Természetesen a két új mobil nemcsak a Windows Phone előnyeit használja ki, hanem a Nokia hagyományos erősségeit is, mint például a Nokia Drive-ot, mely teljes személyi navigációs eszközt (PND) kínál ingyenes, részletes navigációval és az autóban használható külön kezelőfelülettel. De nem marad ki a Music MixRadio sem, ami egy ingyenes, globális mobiltelefonos zene-streamelő, amely több száz csatorna zenéjét kínálja. ■

előző
következő
Nokia - bemutatták az első Windowsos mobilokat
Nokia - bemutatták az első Windowsos mobilokatNokia - bemutatták az első Windowsos mobilokatNokia - bemutatták az első Windowsos mobilokatNokia - bemutatták az első Windowsos mobilokatNokia - bemutatták az első Windowsos mobilokatNokia - bemutatták az első Windowsos mobilokat

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló