Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

HTML5 játékprogram-írói versenyt hirdet a Microsoft

Az értékes nyereményekkel kecsegtető versenyre január végégig lehet pályázni.

2011.12.05. 15:24 | szerző: Retee | kategória: Játék

Közös HTML5 játékprogram-író versenyt hirdet a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Microsoft Magyarország középiskolás diákok számára. A vállalat ezzel a 2010-ben megkezdett szakmai programját szeretné folytatni, melynek célja, hogy elősegítse a HTML5/JS technológiák elterjedését. A november végén meghirdetett verseny a HTML5 JS programozására épül, mely során a pályázóknak egy általuk választott játék logikáját kell implementálniuk. A versenyben kizárólag működőképes, legalább egy eljátszható pályát tartalmazó játék vehet részt, amelyet egy előzetes ellenőrzés után a hivatalos oldalon tesznek közzé. A versenyen részt vehet bármely, nappali tagozatos, magyarul tudó középiskolás diák (beleértve a határon túli magyar középiskolákat is). A játékok fejlesztéséhez csak HTML5/JS technológiák alkalmazhatók, egyéb beépülő modulok – mint például Flash, Silverlight, vagy ActiveX - használata nem engedélyezett, valamint a játéknak az Internet Explorer 9-ben hiba nélkül kell futnia. A fejlesztők tetszőleges JS alapú keretrendszert és játékmotort alkalmazhatnak. A versenyre november 30-ától lehet jelentkezni, és egészen január végéig várják a pályázatokat. Eredményhirdetésre február 17-én kerül sor. A beküldött pályamunkákat több körben díjazzák:

  • A négytagú zsűri az általa legjobbnak ítélt három játékot egy-egy Nokia Lumia 710-es készülékkel jutalmazza.
  • A html5jatekok.hu oldalra beküldött játékok közül a legtöbb Facebook Like-ot kapó egy Xbox 360 játékkonzolt nyer Kinect szenzorral.
  • Az a középiskolai tanár, akinek a legtöbb diákja publikál érvényes, és az oldal szabályainak megfelelő játékot a html5jatekok.hu oldalra, egy Nokia Lumia 800-as készülékkel lesz gazdagabb. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló