25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Rise of The Triad - készül a remake

A QuakeConon jelentették be a játékot, egy finom trailerrel.

Írta: rootshaper 3 hozzászólás

Nem is értem, miért nem tudattuk eme remek hírt veletek eddig. Azért az egy nagy valami, hogy megint előszednek egy ezer éves játékot és új külcsínnel, de a régi jó belbeccsel megjelentetik a Steamen keresztül. Ráadásul teszik mindezt úgy, hogy egy magát Apogee-nek nevező kiadón keresztül bonyolítják le a megjelenést.
A játék egyébként egy elég meggyőző mennyiségű régi elemet fog tartalmazni, a klasszikus fegyverektől kezdve a véres brutalitáson keresztül az Unreal Engine 3-ig. Ja, az nem... de a többi stimmel. Ráadásul az UE3-nak köszönhetően moddolásra és pályaszerkesztésre is lesz lehetőségünk majd, ráadásul minderre nem kell várnunk, csak maximum az év végéig, ami vészesen közeledik, ha engem kérdeztek.
Végezetül egy kis információ az Apogee-vel kapcsolatban. Tehát volt régen ugye az Apogee, mely később 3D Realms néven futott tovább. Azonban miután a 3D Realms bezárt, mert kicsit túlköltekezte magát egy játékon, mely annyira nem is érte meg a fáradozást, egy különálló cég, az Apogee Software LLC vette meg a játék jogait. Néhányan azért a 3D Realmsből megmaradtak az új cégnél, mely ténylegesen 2008-ban alakult meg és néhány mobilos Duke játékon kívül nem jelentetett meg mást. A játék jelenlegi fejlesztője tehát az Interceptor Entertainment a régi fejlesztők közül egyet sem alkalmaz már, mivel egy viszonylag új stúdió, Dániából. Mellékesen úgy hírlik, hogy egy Unreal Engine 3-ra írt Duke 3D rebooton is dolgoznak a srácok, de ezt is valószínűleg bejelentik majd hamarosan, ha igaznak bizonyul.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Rise of The Triad (reboot)

Platform:

Fejlesztő: Interceptor Entertainment

Kiadó: Apogee

Megjelenés:
2013. július 31. PC
n/a: PS3, X360

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Skorpio90
Skorpio90 [5504]
Ja és nagyon ajánlom, hogy a játékból kilépések előtt megint számos módon kivégezzenek minket :-P
Skorpio90
Skorpio90 [5504]
Jézus Mária, hát még senki nem kommentelt?! Ez komolyan mondom az év híre! Első játékaim egyike volt a Rott, nagyon szerettem, még ha csak a shareware verzió volt is meg. Emlékszem, édesapám eleinte kiparancsolt a szobából, amikor játszott vele, de később már ketten vittük végig: ő mozgott, én lőttem. Hatalmas fles volt. Ráadásul a videó közben a hideg futkosott a hátamon, egyrészt az Apogee logó-zene miatt, másrészt a remixelt játékzene miatt. Bár nyilván nem lesz nagy dobás a játék, kb. senki sem fogja érteni, hogy ezt most miért kellett, de ez most csakis a régi fanoknak szól, senki másnak. Kíváncsi leszek, édesapám mit fog szólni a trailer-hez :)

És a végére egy kis szösszenet: anno, amikor még új volt a játék, apa általában akkor játszott vele, amikor édesanyám késő estig dolgozott. Akkor még luxus volt a hangfal, így apa fülhallgatóval tolta, így egyik este, amikor épp ölte az ellent, nem hallotta, hogy anya hazajött és bemegy a szobába hozzá. Finoman rárakta a vállára a kezét, apa pedig akkorát ordított, hogy majdnem leesett a székről. Saját bevallása szerint soha nem ijedt meg annyira életében :-)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (3 db)