Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

WC3 béta jelentés

2002.03.20. 18:13 | LeMon | kategória: Játék

Igazán nagy öröm volt szinte teljességében megcsodálni a Blizzard várva várt játékát, a Warcraft 3-at. Az ember olyan sok információt szedhet össze róla az Interneten, hogy szinte már kívülről fújja a játékot. Persze azért a program tartogat még meglepetéseket.

A béta teszt csak multiplayer játékot enged, de még így is sok új élménnyel gazdagodhatunk. A játék menüje nagyon szépre sikerült, minden olyan plasztikus és meseszerű. Ami igaz magára a játékra is. De az elsőre kicsit rikítóan színes látvány ne rettentsen el senkit, a program hangulatához teljesen illik ez a színvilág. Már csak azért is, mert nem egy vér komoly játékról van szó, amit leginkább a karakterek vicces megjelenésén figyelhetünk meg. Egyik másik szereplő mintha csak egy rajzfilmből lépett volna ki. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem egy komoly anyagról van szó, csupán van benne egyfajta lazaság, ami igazából a sorozat első két részében is benne volt.

A fajok mondanom se kell, merőben eltérnek egymástól. Talán még az orkok és emberek hasonlítanak valamennyicskét egymásra. Az élőhalottaknál viszont előjön a titokzatos nyálka, mellyel ez a faj terjeszkedik. Ez valamiféle rothadást megidéző átok, felperzseli a füvet, megrohasztja a fákat. Olyan ez, mint a Starcraftban a Zergeknél a lila slejm. Elég gusztustalan faj, az egyszer biztos. A sötét elfek (vagy inkább sötét tündék a Gyűrűk ura szerint) működése a legérdekesebb. Ők ugyanis teljesen mobil épületekkel rendelkeznek. Nem egyszerűen arrébb gurulnak vagy repülnek, hanem szó szerint életre kelnek, hatalmas treantokká változnak. Ilyenkor akár még támadhatunk is velük. A sötét elfek még a napszakváltakozást is kihasználják, hiszen női nemű egyedei a sötétben láthatatlanok az ellenfelek számára. Legalább is álló helyzetben képesek elrejtőzni. A hímnemű mágusok pedig szempillantás alatt akár a levegőbe emelkedhetnek. Vannak olyan varázslatok, melyekkel a fákat eltüntethetjük, ha éppen ki akarunk kerülni valamit. De akár újra is növeszthetjük őket, ha pl. menekülünk valaki elől.

Critterek természetesen vannak a játékban, de már nem csak békésen legelésző birkákkal, vagy védtelen fókákkal találkozhatunk, hanem olyan lényekkel is, amik minden ok nélkül megtámadnak minket, vagy védekeznek, ha esetleg mi próbáljuk macerálni őket. Ilyenek például a nagy buta Ogrék is. Nagyon erősek, úgyhogy játék kezdéskor nem érdemes rögtön nekik ugrani. Ők általában védenek valamit, egy épületet esetleg egy forrást. Érdemes rájuk este támadni, mikor kicsit elbóbiskolnak. Észre fogjuk venni, mikor alszanak.

A játékba a Diablo-hoz hasonló szerepjáték elemek vannak belekeverve, csak egy kicsit egyszerűbb formában. Például ha a hőseink elég tapasztalati pontot szereznek, szintet lépnek. Ekkor több lesz a HP-juk, nagyobb lesz a sebzésük, és egy új varázslatot, vagy képességet választhatunk nekik. Inventory-juk is van, amiben hat tárgyat lehet elhelyezni. Minden hősnek egyedi varázslatai, képességei leszek. A csatában elesett hőseinket a városunkban fel lehet éleszteni, feltéve ha van még városunk, ugyanis a játékos akkor veszít, ha az egész bázisát lerombolták. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló