Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2012

XCOM: Enemy Unknown - bemutatkozik a multiplayer

A gamescomon mutatták be először a srácok a többjátékos módot, ráadásul a játékot PC-n próbálhatták ki az érdeklődők.

2012.08.18. 13:24 | szerző: rootshaper | kategória: gamescom 2012

Gőzerővel fejlesztik a Firaxisnál az XCOM tényleges szellemi utódját, az Enemy Unknownt, és már az elejétől fogva tervben volt, hogy lesz a játékban multiplayer opció is. Ennek köszönhetően egy kiforrott többjátékos móddal szembesülhettek a játékosok, mely egyszerűen elsajátítható, de nehéz a mesterévé válni. Ez a kulcs a lebilincselő többjátékos módhoz.
Minden meccs kezdetén a csapatok 10.000 ponttal kezdenek, melyet elkölthetnek bármire, ami a boltban elérhető. Köztük szerepelnek emberi és idegen egységek, felszerelési tárgyak és ehhez hasonló nyalánkságok. Ezzel a fejlesztőknek az a célja, hogy mikor belépsz egy multiplayer csatába, ne tudhasd előre még véletlenül se, hogy mire kell felkészülnöd. Tehát készülj fel bármire, ezt sugallja a játék alcíme is. Természetesen a multi is körökre osztott megoldással működik, ahogyan a single kampány is, azzal a megkötéssel, hogy itt van egy időkorlát a lépéseink megtételéhez. Nem bántak túl bőkezűen az idővel a srácok, alap esetben - mivel ez állítható lesz - mindössze 90 másodpercünk van lépni, melynek következménye egy izgalmas, pörgős játékmenet, 15-20 perc hosszú meccsekkel.
A térképek mindegyikének vannak stratégiailag fontos pontjai. Ezek nem amolyan elfoglalható területek, mint például a Battlefieldben a zászlók, hanem nagy előnyökhöz juttatja azt, aki előbb odaér. Ilyenek például a magaslati pozíciók, ahonnan sokkal könnyebben szedhetjük majd le ellenségeinket.
A megjelenésre pedig már csak október 12-ig kell várnunk, és örülhetnek a konzolos játékosok is, mert mindkét vezető platformra megérkezik a PC mellett. ■

XCOM: Enemy Unknown
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
XCOM: Enemy Unknown

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló