Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Külön stúdió foglalkozik a Tomb Raider multijával

Sokan kétkedve fogadták a hírt, miszerint az új Tomb Raider többjátékos móddal is bír majd. Megérkeztek az első részletek a játékmódról, amelyet nem is a Crystal Dynamics fejleszt.

2013.01.03. 08:03 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Még decemberben bukkant fel az interneten az akkor még csak pletyka szintű hír, miszerint a márciusban érkező Tomb Raider a sorozat történetében először többjátékos részt is tartalmazni fog. A rajongók, akik egyébként tűkön ülve várják Lara Croft első kalandjának történetét, komoly fenntartásokkal fogadták a hírt, sokan úgy fogalmaztak: "a multira fordított időt inkább Lara úszásleckéire fordították volna!"
A pletyka mostanra hivatalosan megerősített hírré minősült, már megérkeztek az első részletek is a játékmódról. Ami biztosra vehető, hogy kapunk klasszikus Team Deathmatch módot, ahol a két csapat a hajótöröttekből és a sziget lakosaiból tevődik össze. A többjátékos pályák elég nagyon lesznek, de korántsem lesznek annyira szabadon bejárhatóak, mint az egyszemélyes kampány játéktere. Ugyanakkor csapdák, megmászandó sziklafalak, valamint nagy mértékben lerombolható környezet vár ránk, bármikor felrobbanthatjuk majd ellenségeink alatt a hidakat. Egy másik játékmódról is esett szó, ez pedig a Rescue nevet viseli, amelyben a csapatoknak a pálya különböző pontjairól kell elsősegélycsomagokat eljuttatni egy meghatározott területre. A másik csapat célja természetesen ennek megakadályozása lesz. E játékmódot azzal igyekeznek tovább nehezíteni a fejlesztők, hogy a játékosok sokkal sérülékenyebbek lesznek, egy-egy sérüléstől akár el is vérezhetnek, és egyetlen jól sikerült ütéstől is kidőlhetnek. Ez a két játékmód már biztosra vehető, ám előfordulhat, hogy kapunk egy Cry for Help módot is, ahol a kutatás és gyűjtögetés áll a középpontban, de erről többet nem árultak el.
Minden játékmódban bőséges karakterválaszték áll majd rendelkezésünkre (Lara nem lesz köztük), eltérő tulajdonságokkal és felszerelésekkel. Felszerelésünk egy elsődleges lőfegyverből (vagy vadászíjból), egy másodlagos lőfegyverből, gránátokból és egy falmászó csákányból áll. A meccsek során gyűjtött tapasztalati pontjainkkal új karaktereket oldhatunk fel, valamint a meglévőket is csinosítgathatjuk.<{r> A Tomb Raider többjátékos módja tehát túl sok egyediséget egyelőre nem ígér, de a jelek szerint nem is hanyagolják el a Deus Ex: Human Revolutiont is jegyző Eidos Montreal munkatársai, mivel a fejlesztéssel őket bízták meg. ■

Tomb Raider (2013)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tomb Raider (2013)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló