Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

BioShock: Infinite - A PC verzió részletei

A játék PC változatának részleteiről Chris Kline, az Irrational Games műszaki igazgatója nyilatkozott.

2013.01.19. 10:43 | szerző: Fade | kategória: Játék

Az Irrational Games hamarosan érkező, nagyon várt játéka, a Bioshock: Infinite asztali gépekre szánt verziójáról újabb részletek láttak napvilágot. Nagy hangsúlyt fektettek a PC tulajdonosok igényeire, mind az irányítás, mind a grafikus beállítások skálázhatóságának szempontjából. Itt van például mindjárt az, hogy teljesen átszabható az alapértelmezett irányítás, akárcsak az egér gyorsulása, valamint a high-end gamer egerek érzékenysége sincs lekorlátozva a játékon belül. Lehetőségünk lesz kontrollerrel is irányítani a játékot, amennyiben valakinek ez kényelmesebb. Itt alapvetően három különböző kiosztás közül választhatunk majd (Alapértelmezett/Default, Mesterlövész/Marksman és Retro), amelyek mindegyike számtalan konfigurációs lehetőséget biztosít. Beállítható a célzásrásegítés, az érzékenység, a rezgés és a körülnézésre szolgáló analóg kar is megtükrözhető. A balkezesek is örülhetnek, rájuk is gondoltak a fejlesztők. A következő analóg kar kiosztások kaptak helyet a játékban: Alapértelmezett/Default (Nézés a jobb karral, mozgás a bal karral), Balkezes/Southpaw (az alapértelmezetthez képest ellentétes kiosztás), Legacy/Örökség (a GoldenEye rajongóknak), és Legacy Southpaw/Örökség balkezes. Akik igazi old-school élményre vágynak vagy orvosi okokból speciális kontrollereket használnak akár a jobb vagy bal analóg kart is megcserélhetik a D-pad-dal (I-választó). A billentyű és egér, valamint kontrollerrel való irányítás közt bármikor válthatunk, akár menet közben is.
A grafikát illetően is számos kényelmi funkció és sűrűn hiányolt lehetőség került a játékba. Például itt van mindjárt a "vízszintes plusz" szélesvászon támogatás, ami a monitorunknak megfelelő mértékben növeli a látóterünket. Ugyanitt megtaláljuk az v-sync bekapcsolásának lehetőségét, valamint a manapság leginkább hiányolt funkciók egyikét, az FOV csúszkát. Aki több monitorral rendelkezik, az az AMD Eyefinity, NVIDIA Surround és a Matrox TripleHead2Go technológiák révén élvezheti jobban a játékot. A képarány is külön testreszabható, akárcsak a felbontás, és a megjelenítés módja (teljes képernyős v. ablakos, illetve teljes képernyős-ablakos). Hat előre definiált grafikai beállítást találunk a játékban, van a "Nagyon alacsonytól" egészen az "Ultráig", amelyekkel széles skálán balanszírozhatsz a 'minőség-kontra-teljesítmény' határmezsgyén. Azon játékosok, akik további finomhangolásra vágynak, megtehetik azt az 'Egyéni Beállítások'(Custom configuration) között. Itt az élsimítás, textúra részletesség, textúra szűrés, dinamikus árnyékok, post-processing, light-shaft, ambient occlusion (realisztikusabb árnyékolási technológia), valamit az objektumok részletessége állítható be. Mint nyilván észrevettétek, a BioShock Infinite egy DX11-es játék. Bár a játékhoz elég a DX10-kompatibilis hardver, de ha DX11-es videokártyád van, hozzáférhetsz az olyan beállításokhoz, mint a 'contact-hardening dynamic shadows' (még valóságosabb dinamikus árnyékok), a 'diffusion depth of field' (még jobb mélységélesség), 'high definition ambient occlusion' (jobb textúra alapú árnyékolás) vagy az optimalizált élsimítás. Ezen extra funkciókat az AMD szakembereivel együttműködve dolgozták ki, hogy maximálisan kihasználja a modern DX11-es hardverekben rejlő lehetőségeket. Ennek megfelelően a játék nagy felbontású textúrákkal érkezik. A 3 DVD-s telepítés biztosan sokaknak nem fog tetszeni, ám a részletesség miatt érdemes lesz türelmesnek lenni. Ezen kívül a játék teljes Steam támogatással érkezik, amely jelenti a Steam Cloudot, és a Big Picture módot is. A játék gépigényéről korábban már írtunk, szerencsére sikerült megoldaniuk, hogy ne legyen kötelező egy erőmű a játék élvezetéhez. ■

BioShock Infinite
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
BioShock Infinite

hozzászólások (6)

GeryG
GeryG 2013.01.19. 11:20
Nem. Értékelni kéne, hogy nem egy szutyok, "nesze semmi, fogd meg jól" konzol-portot kapsz...
Skorpio90
Skorpio90 2013.01.19. 11:32
Nézd, ha értékelni kell a grafikai beállítások lehetőségét, akkor ott már rég baj van. Érted, veszel egy autót, és azzal reklámozzák, hogy le lehet tekerni az ablakot. Mekkora királyság.
GeryG
GeryG 2013.01.19. 11:38
Hasonlatoddal élve, sajnos manapság egyre több olyan autó kerül forgalomba, ahol a kormány is hiányzik, nemhogy a letekerhető ablak. :)
Skorpio90
Skorpio90 2013.01.19. 12:08
Azt a kocsit nem is veszem meg, de még csak a feketepiacon is csak leköpöm.
Ha szar autót gyártanak, ne sírjanak, hogy nem fogy.
Rowl3y
Rowl3y 2013.01.19. 21:54
sztem is fontos dolgok ezek. apróságnak tűnnek, de fontos apróságok. a Chaserben például 2003-ban, erősen a HD korszak hajnala előtt volt már 1366x768, pedig egy kis, tán még ma már nem is létező stúdió készítette, ellenben olyan nagy címekben híre sem volt ennek, mint a 2004-ben megjelent Doom 3, vagy a 2005-ben megjelent NFS MW, és lehetne még sorolni. persze lehet, hogy csak én szoktam elővenni a régi kedvenceket és mást ez nem érdekel... :D

sztem Téged is inkább csak az zavart, hogy Te elintézted volna a cikket annyival, hogy "mocskosul részletes beállítási lehetőségek lesznek az új BioShock-ban". kicsit tényleg terjengős a cikk, de a hír örvendetes sztem.
ajánlott olvasnivaló