Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megérkezett a Tomb Raider hivatalos gépigénye és még több

Nehéz eldönteni, hogy PC-re vagy konzolra rendeld elő Lara új kalandját? Íme a fejlesztők válasza, milyen különbségek lesznek a kettő között. Emellett megérkezett Lara túlélő kézikönyvének harmadik része is.

2013.02.22. 13:06 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Megérkezett a Tomb Raider hivatalos gépigénye, valamint a fejlesztők arról is elárultak információkat, miben fog különbözni a PC-s változat a konzolostól. Nem is szaporítom a szót, íme a gépigény:
Minimum gépigény:

  • Processzor: Intel Core 2 Duo 1,86 GHz (E6300) vagy AMD Athlon64 X2 2,1 GHz (4050+)
  • Memória: 1 GB Window XP, 2 GB Windows Vista, 7, vagy 8 esetén
  • Videokártya: NVIDIA GeForce 8600 vagy AMD Radeon HD 2600 XT

Ajánlott gépigény:

  • Processzor: Intel Core i5-750 vagy AMD Phenom II X2 565
  • Memória: 4 GB
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 480 vagy AMD Radeon HD 4870

A készítők elárulták, hogy a játék kihasználja majd a Steam nyújtotta előnyöket, vagyis a felhőalapú mentéseket, a gördülékeny többjátékos meccsgenerálást, lesznek achievementek, valamint automatikus frissítések. A játék támogatja a Steam Big Picture módot is. Bár talán említésre sem érdemes, kapunk részletes beállítási lehetőségeket billentyűzetünk, egerünk és kontrollerünk kalibrálásához.
A gépigényből kitűnik, hogy a játék támogatni fogja a DirectX 11-et, amely elméletileg látványos PC-exkluzív effekteket jelenthet. Akár 16-szor több információt tartalmazó, élesebb textúrákra számíthatunk, a tesselation révén rengeteg modell sokkal részletgazdagabb lesz. Magasabb felbontású árnyékok, valamint részletesebb mélységélesség is jár a PC-s verzióhoz. Emellett a felületek anyagminősége is kiemelt szerepet kap (pl. a nedves felületek megjelenítése), ahogyan a LOD (vagyis a Level of Detail) is.
A fejlesztők gondolnak a régebbi konfigurációval rendelkező játékosokra is, így a játék kap Windows XP támogatást is (egyre több új játékkal ellentétben), valamint rengeteg beállítási lehetőség segít majd mindenkinek a megfelelő élmény/teljesítmény arány eltalálásában.
A Crystal Dynamics tavaly decemberben indította útjára a Guide to Survival videosorozatot, amely az új játék fontosabb elemeit veszi sorra górcső alá. E sorozat ma megkapta harmadik epizódját is, amely az előzetes ígéreteknek megfelelően Lara Croft erőszakosabbik oldalát mutatja be. Mivel az esetek döntő többségében komoly túlerővel kell szembenéznünk, legnagyobb fegyverünk az észrevétlenség és a meglepetés lesz, vagyis sokszor többre megyünk majd a lopakodással, mint a frontális harccal. Lara a csendes gyilkolás mesterévé válik majd a szigeten, de sokszor választja majd az egyszerűbb megoldásokat: a környezet ugyanis rengeteg lehetőséget nyújt az ellenség gyors és hatékony likvidálására. Ugyanakkor figyelnünk kell minden lépésünkre, hiszen a sziget dugig van különféle csapdákkal. Ha nem vigyázunk, könnyen azon kaphatjuk magunkat, amint fejjel lefelé lógva próbáljuk megvédeni magunkat. A korábbi videókból megismert fejlődési rendszer a harci képességekre is hatással lesz, sok brutális kivégzési módszert tanulhatunk meg. Az ígéretes elemek sora itt még nem ér véget: fegyvereinket új felszerelések és kiegészítők révén javíthatjuk és fejleszthetjük. Ehhez csupán a megfelelő elemeket kell összegyűjtenünk a szigeten.
A Tomb Raider megjelenéséig már csak néhány nap van hátra, március 5-én érkezik meg a boltok polcaira PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. ■

Tomb Raider (2013)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tomb Raider (2013)

hozzászólások (10)

dav2879
dav2879 2013.02.23. 10:41
1. Fiatal esetlen lány? Fiatal esetlen lány is tud íjat készíteni nem hogy ez a tökös bige aki falat mászik, farkasokkal kergetőzik, dínókat gyilkol stb.
2. Grafika gyönyörű viszont az már nem az a Tomb Raider lesz ahol ugrálni kellett, ez most a rohanni előre és lövöldözni közben figyelni a sztorit féle Tomb Raider lesz....
GeryG
GeryG 2013.02.23. 10:45
Remélem, csak részben lesz igazad, mert ha teljesen igazad lenne, akkor ebből is Resident Evilt csinálnának...

Egyébként a fiatal esetlen lány azért fiatal és esetlen, mert ez a sztori Lara életének első kalandját meséli el, pont azt, hogyan vált azzá a tökös bigévé, aki falat mászik, farkasokkal kergetőzik és dinókat gyilkot stb. :)
Barthezz
Barthezz 2013.02.23. 11:42
"Egyébként a fiatal esetlen lány azért fiatal és esetlen, mert ez a sztori Lara életének első kalandját meséli el, pont azt, hogyan vált azzá a tökös bigévé, aki falat mászik, farkasokkal kergetőzik és dinókat gyilkot stb"

Nem feltételen lesz így, legalábbis tudtommal ez egy teljes reboot, a korábbi szálak gyakorlatilag semmisnek vehetők. Az eredeti idővonal szerint másképp kezdődött Lara élete (szülei repülőgépbalesete, aztán összeismerkedés Von Croy-jal, aki megszerettette vele a sírok feltárását és kitanította mindenre).
GeryG
GeryG 2013.02.23. 11:59
Igen, ez egy teljes reboot lesz, de ezzel együtt minden, amit leírtam helytálló: ez lesz Lara első kalandja, amely által tökös bigévé válik. :D
Barthezz
Barthezz 2013.02.23. 21:55
De nem biztos hogy az új szálon is Dinokat fog gyilkolni. :-D Erre a mondatrészedre írtam. :-P
ajánlott olvasnivaló