Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

SimCity patch, lassan helyreálló szolgáltatás

Bár a rajongók online petíciót indítottak az állandó internetkapcsolat eltörlését követelve, a kiadó állítása szerint erre semmi szükség, hisz a szolgáltatás lassan 100%-osan helyreáll.

2013.03.12. 10:29 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az EA Maxis elkészítette a SimCity 1.4-es frissítését, amely a szerveroldalon is igyekszik rendet tenni. A patch aktiválása után a szerverválasztó menüben már azt is láthatjuk, hogy mely szervereken van városunk. Egyelőre a rendszer csak azt jelzi, hogy hol fordultunk meg játékosként, de később arról is informálni fog minket, hogy az adott szerveren hány városunk van. Emellett további javításokon esett át a szerverválasztó menü, egy leállás után nem válik teljesen használhatatlanná. Az EA egy új szervert is elérhetővé tett, amely az Antarctica névre hallgat, remélhetőleg valójában nem a Déli-sarkvidékre helyezték a szervereket. A kiadó állítása szerint az új szerverek indításával mostanra negyvenszer gyorsabbá vált a kiszolgálás, mint az első napokban.
Néhány nappal ezelőtt útjára indult egy online petíció, amelyben a rajongók arra kérik az EA-t, hogy szüntesse meg az online DRM-et, vagyis a játék ne igényeljen folyamatos internetkapcsolatot. Jelenleg közel 64 ezer aláírásnál jár a kezdeményezés, ám a kiadó egészen máshogy gondolkozik.
"Örömmel jelenthetem, hogy a SimCityt érintő gondokat hamarosan végleg magunk mögött hagyjuk. Játékosaink eddig 8 millió játékórát töltöttek városaikkal, és az első naphoz viszonyítva 92%-kal visszaszorítottuk a leállásokat. Szervereink stabilitásának és sebességének optimalizálásával, valamint az új szerverek és a régiek frissítésével eljutottunk oda, hogy mindenki fel tud csatlakozni a játékra és remekül szórakozhat vele. Még néhány nap adataira szükségünk van, hogy biztosan kijelenthessük, minden gond megoldódott, és a játék 100%-on teljesít." - olvasható Lucy Bradshaw blogján. Azt is elárulták, hogy azért nem lehet megszüntetni az online kapcsolatot, mert a GlassBox motor a szerverekre támaszkodik, ezek koordinálják a játékon belüli eseményeket. ■

SimCity
A legutóbbi SimCity cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: The Videokid - a Paperboy szellemi örököse

Video egy kis Commodore 64-es visszatekintéssel.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #11

Leszámoltunk Kage Sama egyik első emberével.

Érdekel öt perc az Alien: Covenantból?

Akkor kattints és nézz bele a májusra várt filmbe!

JátszóDome: Jalopy, a Trabantszimulátor

Kipróbáltuk az Early Access státuszban lévő játékot.

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.