Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2013

Mirror's Edge Catalyst Mirror's Edge Catalyst

A Mirror's Edge 2-ről

Az E3-on mutatkozott be Faith kalandjának folytatása, amelyből az EA sajtótájékoztatóján csak egy trailert láthattunk. De lehet, hogy nem is folytatás?

2013.06.14. 14:25 | szerző: GeryG | kategória: E3 2013

2009-ben jelent meg a DICE játéka, a Mirror's Edge, amely a megszokottól merőben különböző látványvilággal és játékmenettel lopta be magát sok millió rajongó szívébe. Szinte mindenki biztosra vette, hogy folytatást kap a játék, ám az az óta eltelt négy év alatt a néha felröppenő kósza pletykákon és találgatásokon kívül semmi nem mozdult a fejlesztők háza táján. Az utóbbi hónapokban azonban egyre több apró jel utalt rá, hogy valami készülődik Faith háza táján míg végül az E3 nulladik napján, az EA sajtótájékoztatóján megtörtént a leleplezés: készül a Mirror's Edge 2. A show végén mutatott traileren kívül mostanáig semmi nem lehetett hallani, annyi viszont kiderült, hogy az új játék már teljesen nyitott világba kalauzol. Az új játék a jelek szerint nem folytatás, hanem előzmény lesz, az EA hivatalos közleménye a következőképpen szól:
"Faith eredettörténetének végigjátszásához és a város felfedezéséhez soha korábban nem tapasztalt szabadság áll rendelkezésetekre mind mozgás, mind akció terén. A Mirror's Edge a DICE nagy népszerűségnek örvendő akció-kalandjátékának visszatérése. A Frostbite motor által hajtott játékban megismerhetitek ezt a lenyűgöző várost és annak sötét titkait. Ismerjétek meg Faith eredeti történetét, és ássatok mélyebbre a városban és az azt körülvevő világban."
A fentieket többféleképpen is lehet értelmezni: beszélhetünk rebootról, de akár egy előzményről is. Kiderül. Egyelőre csak annyi biztos, hogy a fejlesztés még nagyon korai stádiumánál tart, így megjelenési dátumról még hozzávetőlegesen sem tudunk beszámolni. PC mellett PlayStaiton 3-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra készül. ■

előző
következő
A Mirror's Edge 2-ről
A Mirror's Edge 2-rőlA Mirror's Edge 2-rőlA Mirror's Edge 2-rőlA Mirror's Edge 2-ről
Mirror's Edge Catalyst
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mirror's Edge Catalyst

hozzászólások (3)

Sucee
Sucee 2013.06.14. 14:47
Biztos, hogy "Faith eredeti", és nem Faith eredettörténete? Nem mindegy, hogy origin, vagy original.
GeryG
GeryG 2013.06.14. 15:10
Jogos a két pont. A közleményben valóban origin story van, viszont félrevezető, hogy több külföldi oldalon is ugyanezt a kérdést találgatják. Sajna EA egyelőre mélyen hallgat, az a megnyilvánulásuk, hogy "itt a játék, amit annyian kértetek" nem túl szimpatikus. Olyan, nesztek itt van, csak csend legyen feeling.

Szóval úgy tűnik, előzmény lesz a dolog. :)
Creativ3Form
Creativ3Form 2013.06.14. 22:15
Nekem már a trailer végén lévő "coming...when it's ready" montad is egy ilyen beszólás féle volt a játékosok felé. :-D
ajánlott olvasnivaló