Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Microsoft nélkül nem lenne Quantum Break

A Remedy vezetője egy interjúban fejtette ki, mekkora szerepet játszik az ígéretes játék elkészítésében a redmondi cég.

2013.07.21. 13:57 | GeryG | kategória: Játék

A Max Payne első két részével, majd néhány éve az Alan Wake című horrorjátékkal híressé vált Remedy csapata ismét egy nagyon ígéretes játékon dolgozik. A Quantum Breaket az idei E3-on mutatta be a Microsoft, mivel kizárólag Xbox One-ra készül. Érdekessége, hogy nem csupán egy egyszerű játékról van szó, hanem egy játék és televíziós sorozat keverékéről. Ahhoz, hogy maximálisan megértsük a történetet, felváltva kell a küldetéseket megcsinálnunk és a sorozat epizódjait megnéznünk, mivel ezek kiegészítik egymást. A Remedy feje, Matias Myllyrine egy interjú során beszélt a Microsoft szerepéről a projektben. Kifejtette, hogy - bár továbbra is teljesen független stúdióként léteznek - egy ekkora kaliberű projekt sosem készülhetne el a redmondi cég nélkül.
"Az kizárt, hogy ezen az Isten teremtette Földön a saját erőnkből belevágjunk egy ilyen vállalkozásba. Étvágyunk ugyan lenne rá, de képtelenek lennék megvalósítani. A két cég elképzelései remekül összeillenek. Mi kiszolgáljuk az igényüket, hogy egyedi tartalom készüljön a konzoljukra. Számunkra pedig lehetővé válik, hogy kiéljük a csapatban rejlő kreatív képességeket, amelyek egy ilyen projekthez kellenek." - Myllyrine ezt követően kitért az egyedi megvalósításra és elismerte, hogy kockázatos vállalkozás - "Kockáztatni kell, mi is ezt tesszük. Mind a kreativitás miatt, mind azért, mert az eddigiektől teljesen eltérőt alkotunk. Ha mindig mindent ugyanúgy csinálsz, mint korábban, akkor stagnálni fogsz és meghalsz. Ha valami, akkor ez lebegett a szemünk előtt az elmúlt 24-36 hónapban. Sokat és gyorsan tanultunk - rengeteget foglalkoztunk az iOS-sel, amiről még nem is beszéltünk. Az egész iparág drasztikus változáson megy keresztül, egyre nő a tét. Felelősséget kell vállalnunk a döntéseinkért. Szerintünk sokkal jobb valami ambiciózusba és nehézbe belevágni, mint inkább semmibe. Az élet túl rövid."
A Quantum Break kizárólag Xbox One-ra fog megjelenni valamikor 2014-ben. ■

Quantum Break
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Quantum Break

hozzászólások (1)

johnson19
johnson19 2013.07.21. 22:27
Akkora XBOX exkluzív lesz, mint az Alan Wake? Haha. Mondjuk úgy tűnik, a Remedy jól érzi magát egy ágyban a Microsofttal. Ha nekik ez jó...
ajánlott olvasnivaló