Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megjelent a Citadels

A leginkább a Stronghold játékokra hajazó stratégiai játék már elérhető a Steam kínálatában.

2013.07.28. 17:05 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Várépítős és azt megvédős stratégiai játékok manapság viszonylag ritkán jelennek meg, így minden darabnak nagyon örülhetnek a műfaj rajongói. A stílus egyik legismertebb képviselője a Stronghold sorozat, amely a napokban egy új konkurenssel gazdagodott, megjelent ugyanis a Citadels. A fejlesztést a Games Distillery csapata végezte, míg a kiadásért a bitComposer Games felel. A Citadels játékmenete rengeteg ötletet merített a fent említett sorozatból, története pedig Arthur király korában játszódik. Mi magunk két oldal közül választhatunk: lehetünk Arthur király egyik hűséges helytartója vagy épp Mordred egyik összeesküvője, akik a királyság megdöntésén mesterkednek. A kampány során várakat kell felhúznunk, meg kell szerveznünk azok védelmét, mialatt természetesen az ellenséges erőd elfoglalása a végső cél. Ebben akár történelmi és legendás (vajon Merlin melyik kategóriába sorolható?) alakok segítségét is igénybe vehetjük.
Hadseregünket a korszakra jellemző egységekből állíthatjuk össze: íjászok, lándzsával vagy karddal felfegyverzett lovagok és létrások mellett katapultok és ostromtornyok állnak rendelkezésünkre. A fejlesztők a fizikára is odafigyeltek, vagyis arra is ügyelnünk kell, hogy a leomló törmelék akár végezhet is óvatlan katonáinkkal.
A Citadels a Steam áruházából is beszerezhető, a megjelenés apropóján bemutatták a launch trailert is. ■

előző
következő
Megjelent a Citadels
Megjelent a CitadelsMegjelent a CitadelsMegjelent a CitadelsMegjelent a CitadelsMegjelent a CitadelsMegjelent a CitadelsMegjelent a CitadelsMegjelent a Citadels
Citadels
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Citadels

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló