Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mégis lesz offline SimCity?

A Maxis vizsgálja annak a lehetőségét, hogy miként tehetnék offline-ná a népszerű városmenedzser játékot.

2013.10.06. 15:01 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Sokan emlékezhetnek rá, hogy az idén tavasszal megjelent SimCity indulása korántsem volt zökkenőmentes. Mivel a játék állandó online kapcsolatot igényel (már csak a játékmenet bizonyos újításai miatt is), így a megjelenés után jelentkezett hirtelen nagy terhelést a szerverek nem bírták kezelni. A játék hetekig játszhatatlan volt és csak a sokadik frissítés és új szerverek indítása után normalizálódott a helyzet.
A Maxis az elmúlt hónapokban folyamatosan dolgozott a játék további javításain és hamarosan a jövőbe repítő kiegészítő is megjelenik. A játékosok a megjelenés óta két dologért emelnek szót: nagyobb területet szeretnének a városoknak, valamint offline játékmódot. Patrick Buechner, a Maxis vezető munkatársa egy blogbejegyzésben tért ki e két kérésre.
"Kineveztünk egy csapatot, akik kifejezetten az offline mód lehetőségét vizsgálják. Egyelőre nem ígérhetek semmit, de tisztában vagyunk vele, hogy ez egyike a legtöbbször felmerülő rajongói kéréseknek. Miután a szerveroldali hibákat végleg magunk mögött hagytuk, szeretnénk megteremteni a játékosoknak a lehetőséget, hogy kapcsolódás nélkül is játszhassanak. Az offline mód további teret engedne a moddereknek, hogy a többjátékos mód megbolygatása nélkül is tevékenykedhessenek." - olvasható a SimCity blogján, ahol ezt követően a másik kérésre, a nagyobb városok kérdésére is reagált Buechner - "Hónapokon át vizsgáltuk a nagyobb városok lehetőségét, újraterveztük a térképet, megváltoztattuk az útkeresési algoritmusokat, és fejlesztettük a GlassBox motor adatfeldolgozó képességeit a nagyobb területekhez. A több hónapnyi vizsgálatok után kijelenthetem, hogy nem tudunk nagyobb városokat biztosítani. A rendszer teljesítménye miatt a legtöbb játékos be sem tudná tölteni a városát, még kevesebben tudnának azzal játszani is. Számtalan módját megpróbáltuk, hogy elfogadható teljesítményt érjünk el, de a motor határain belül ezt nem tudtuk teljesíteni."
A blogbejegyzés a fentieken túl kitér a hamarosan megjelenő Cities of Tomorrow kiegészítőre, valamint a játékosok által készített tartalmakra is. ■

SimCity
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
SimCity

hozzászólások (2)

VodevilX
VodevilX 2013.10.06. 16:01
De nagyobb város nélkül mit akarnak... Ez nagyon mellé ment. Hirtelen tetszett a játék, de gyorsan beleuntam emiatt.
GeryG
GeryG 2013.10.06. 16:09
Csatlakozom. Nekem alapvetően két dolog hiányzott nagyon: a nagy városok (ami ugye mindenkinek) és a tereprendezési lehetőség. Régen azzal is órákat el tudtam szőrözni, hogy saját környezetet teremtettem, amin utána marha pofás városokat sikerült felhúzni.

Ez ráadásul tök jól passzolna is ebbe a fene nagy közösségi játszósdiba: kreálhatsz saját vidékeket, amit aztán vagy megoszthatsz másokkal vagy épp másokat meghívhatsz oda játszani...
ajánlott olvasnivaló