For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Nem lesznek QTE-k a Thiefben

Eleve nagyon kevés Quick Time Event volt a tervek között, de végül ezeket is teljesen elvetették.

2013.11.17. 12:20 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az olyan játékokban, amelyekben a történet előrehaladását erősen az előre scriptelt jelenetekhez kötik a fejlesztők, előszeretettel alkalmazzák a QTE-ket, vagyis a Quick Time Eventeket. Ilyenkor a megfelelő időben a megfelelő billentyűt kell lenyomnunk, miközben a képernyőn egy előre koreografált jelenetet láthatunk. Sokan nem szeretik ezeket, hiszen így minimális behatásuk lehet az eseményekre, cserébe viszont az átlagosnál látványosabb jeleneteknek lehetünk szemtanúi.
Az Eidos Montreal is tervezett ilyen szituációkat a készülő Thief kapcsán, de a legújabb hírek szerint ezeket végleg elvetették. Erről a stúdió blogján olvashattok a havonta megjelenő kérdezz-felelek legújabb részében.
"Egyáltalán nem teszünk a játékba ilyeneket. Kezdetben is csak nagyon kevéssel terveztünk, valójában a bő egy órás E3-as demóban is mindössze egy ilyen jelenet volt. Mivel azonban ez is heves reakciókat váltott ki a sajtó és a rajongók körében egyaránt, így könnyű döntés volt ezeket végleg kivenni a játékból. Szóval nem lesznek QTE-k."
Emellett kiderült, hogy úszás egyáltalán nem lesz a játékban, valamint szóba került a legerősebb, hardcore nehézségi fokozat is. A játékosoknak lehetősége lesz maguknak meghatározni a különféle nehezítő tényezőket. Így akár egyetlen élettel, mentések nélkül is nekimehetnek a kalandnak: ha meghalnak, vége a játéknak. Sőt, olyan opció is van, hogy a lebukás azonnali halált jelent, vagyis mindent el kell követnünk, hogy az őrök ne szúrjanak ki. Ha pedig ezt a kettőt összetesszük, piszok kemény kihívás elé állítjuk magunkat. Teljes mértékben kikapcsolhatjuk a Focus módot és az ahhoz kötődő képességeinket is, valamint a kezelőfelület bizonyos elemeit is.
A Thief jövő februárban jelenik meg PC-re, PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra, valamint PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Thief (2014)
A legutóbbi Thief (2014) cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.