Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Leállították az East vs. West fejlesztését

A Hearts of Iron szériára épülő játék fejlesztése során megoldhatatlannak tűnő problémák léptek fel, ezek kiküszöbölése pedig túl sok pénzt emésztett volna fel.

2014.03.10. 22:13 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Paradox Interactive a napokban bejelentette, hogy leállítják a BL Logic stúdiójában készülő East vs. West: A Hearts of Iron Game fejlesztését. A játékot még 2012 őszén mutatták be, és a világháborús környezetet a hidegháború korszakára cserélték benne. Sajnos a fejlesztés során komoly gondok léptek fel a Steames funkciók beépítés során, amelyek végül megoldhatatlannak bizonyultak. A komolyabb anyagi károk elkerülése végett a kiadó úgy határozott, nem indítják el a tervezett nyílt bétát (vagyis a Steames korai hozzáférés programot), hanem leállítják a fejlesztést.
"A mai napon eleget kell tennünk szomorú kötelességünknek, és be kell jelentenünk, hogy leállítjuk az East vs. West fejlesztését. Mi itt a Paradoxnál nagy tisztelettel vagyunk a BL Logic iránt, ezért nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de kiadó vagyunk, amit a döntéseinknek és a cselekedeteinknek is tükröznie kell. Miután a játékot többször is elhalasztották, nem hisszük, hogy a nyílt béta az ésszerű határidőn belül megvalósíthatóvá válna. Igazi hullámvasúton vagyunk túl, amióta elkezdtük az East vs. West fejlesztését még 2011 májusában. Nem is kívánhatunk egymásnak más, mint a legjobbakat a jövőben. Szeretnénk megköszönni a fejlesztők kemény munkáját és hatalmas erőfeszítéseit, ahogyan a rajongóknak a kitartást és a soha meg nem szűnő támogatást." - olvasható a kiadó közleménye. ■

East vs. West: A Hearts of Iron Game (TÖRÖLVE)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
East vs. West: A Hearts of Iron Game (TÖRÖLVE)

hozzászólások (4)

jawsika
jawsika 2014.03.11. 01:02
A Paradox egy komolytalan, súlytalan kiadó. Ami azért szomorú, mert ha nem ilyen töketlen, szarunkbele embereket alkalmaznának, a játékaik az élvonalban tartanák őket. De tiszta kabaré, amit folyamatosan, minden játékuk megjelenésekor művelnek. Bugos, elképesztően optimalizálatlan, hibás, alfa játékokat adnak el pénzért, és b*sznak javítani, mindenki oldja meg otthon...

Talán ez a bukta kicsit felébreszti az főnökséget, hogy a munkatársakat erősen át kellene rostálni.
Kopiati
Kopiati 2014.03.11. 13:02
Hát a külsős projektjeikkel voltak anno bajok, ezért lettek azok leépítve. Mint ez is, meg volt még pár. A belső projektjeiket meg (Victoria 2 után) egy szó nem érheti minőségre-játékelményre. Szerintem. Ennek a játéknak meg betett a HoI4, elvégre már 2012-ben ki kellett volna jönniük vele, nem "when its done". HoI4 meg új etalon lesz a piacon:)
Solyom2
Solyom2 2014.03.11. 18:40
A HoI2 pogessor fórumban már hosszan elmondtam a véleményem a projektről. Ide csak annyit, hogy nem hiszem el, hogy a Steam hibája miatt nem adták ki. Ha olyan sokat késtek vele, meg annyi pénzt öltek a játékba éveken át, nem hiszem el, hogy a cél előtt a Steam kompatibilitás hiánya miatt nem adják ki.Komédia az egész:-(
A HoI4et pedig mint egy régi széria 4. tagját, amiről még alig van infónk azért nem hívnám már előre etalonnak, számomra még mindig a 2. rész a csúcspont, a 3. csalódás volt.
Szeretem a II. világháborút, de azért egy hidegháborús játék újdonság lett volna a piacon, nem hiszem, hogy buktak volna rajta, hiszen gyakorlatilag nincs is konkurencia, de most hátha mások is kapnak az ötletükön, és egy normálisabb kiadó elkészíti a játék utódját.
Kopiati
Kopiati 2014.03.12. 09:31
A fejlesztésen dolgozó magyar srác véleményét kéne valahogy kideríteni:) Insider infónak.
ajánlott olvasnivaló