Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Hazánkban is megjelenik Kim Stanley Robinson 2312 című regénye

Két évvel a nemzetközi premier után hozzánk is megérkezik a díjnyertes sci-fi alkotás.

2014.03.13. 21:01 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

Napokon belül újabb gyöngyszemmel gyarapodik a hazai sci-fi regény piac, megjelenik ugyanis Kim Stanley Robinson 2312 című regénye. A könyv két évvel ezelőtt jelent meg nemzetközi viszonylatban, és azóta számos díjat bezsebelt. Robinson stílusa letisztult és pontos, a 2312-ben legalább annyira hangsúlyos az emberiség elképzelése háromszáz évvel később, mint maga a történet. A könyv nem teljes mértékben épül fikcióra, számos ötlet és következtetés tudományos alapokon nyugszik, mivel maga a szerző ismert tudományos-gazdasági-politikai elemző is, az esszéi közül publikált már a New Scientist, a Wired és a Worldwatch Institute, emellett pedig egyetemeken, konferenciákon és workshopokon ad elő a gazdasági fenntarthatóság, fenntartható fejlődés, társadalmi igazságszolgáltatás és klímaváltozás témáiban.
A tudományos és technológiai fejlődés rendkívüli jövő előtt nyitotta meg az utat. Már nem a Föld az emberiség kizárólagos otthona: új lakóhelyek létesültek a Naprendszer holdjain és bolygóin, sőt még azokon is túl. 2312-ben azonban események sorozata kényszeríti az emberiséget arra, hogy szembenézzen múltjával, jelenével és jövőjével.
A történet a Merkúron kezdődik, Terminátor városában, a mérnöktudomány eddig sosem látott csodájában. Swan Er Hong a nagyanyját gyászolja, Terminátor városának egyik legbefolyásosabb patrónusát. Mivel halálának váratlansága és tisztázatlan körülményei nem hagyják nyugodni, Swan útra kel a Naprendszerben, ám még csak nem is sejti, hogy ezzel nem csak saját életét, de az egész emberiségét is örökre megváltoztatja. Swan egykoron bolygókat teremtett - most azonban abba a tervbe is belepillanthat, amely az elpusztításukat célozza.
A 2312 március 18-án jelenik meg itthon. ■

hozzászólások (1)

SwitcX88
SwitcX88 2014.03.14. 11:02
Na, amint átrágtam magam a Boszorkányok óráján, nekifutok ennek. A borítója gyönyörű, az új Agave logó is klassz.
ajánlott olvasnivaló