Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mirror's Edge Catalyst Mirror's Edge Catalyst

Mirror's Edge 2 részletek

Minden, amit a tavalyi E3-on láthattunk, a játékból származott, semmi sem volt előre scriptelve.

2014.03.16. 13:53 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tavaly nyáron, az E3 alkalmával jelentette be az EA, hogy rajongók millióinak kérésére elkészül a Mirror's Edge 2. A játékról azóta azonban szinte semmit sem lehetett hallani, így be kellett érnünk a bejelentéskor elhangzott információkkal. Ezek szerint nem is egy második részhez, hanem egy reboothoz lesz szerencsénk. Természetesen a főhős ezúttal is Faith lesz, ám megismerhetjük, hogyan vált azzá a félelmet nem ismerő futárrá, akivel az eredeti játékban találkoztunk. A napokban a fejlesztő DICE elhintett néhány újabb információmorzsát is (a Rocketchainsaw magazinon keresztül), amelyek között vannak jó és rossz dolgok is. Kezdjük a jóval!
A játék ezúttal is kifejezetten a parkour életmódról szól, ám sokkal hangsúlyosabb szerepet fog kapni közelharccal kiegészítve. A hírek szerint Faith egyáltalán nem ért, így nem is használ majd lőfegyvereket, ehelyett sokkal változatosabb közelharcra lesz képes. Míg a teljes játék (beleértve az összecsapásokat is) belső nézetben zajlik, addig a kivégzésekhez külső nézetre vált a kamera, hogy még látványosabb legyen a mozdulat. Ellenfelekből pedig lesz bőven, gyakorlatilag tele lesz velük a város. Többségük nem okozhat majd különösebb gondot, ám akad köztük olyan is, aki Faith-hez hasonló szintet képvisel mind freerunning, mind harc terén. Hősnőnk bunyó közben ki tudja majd használni a környezeti adottságokat, valamint rengeteg freerunning-elemet épít be a küzdelembe. Ha már szóba került a város, az egész szabadon bejárható lesz a földszinttől a tetőkig, így igazán hatalmas játszótér várja majd, hogy felfedezzük. A fejlesztők többjátékos részt is terveznek, amely során bármikor szabadon ki-be lehet ugrálni mások játékában. Példaként a Journey online módját hozták fel. Lesznek kooperatív és kompetitív játékmódok is, többek között Time Trial kihívások. Minden, amit a tavalyi E3-as trailerben láthattunk, teljes mértékben a játékból lett felvéve, semmi nem volt benne előre scriptelve.
És, hogy mi a rossz hír? A Mirror's Edge leghamarabb 2016-ban jelenhet meg. Akkor PC (és Mac) mellett PlayStation 4-re és Xbox One-ra lesz megvásárolható. ■

Mirror's Edge Catalyst
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mirror's Edge Catalyst

hozzászólások (24)

Creativ3Form
Creativ3Form 2014.03.18. 09:21
Kicsit én is erősnek érzem a "kritikádat" úgy, hogy láttál belőle egy szem videót. Ok, az első rész tapasztalatai szólnak belőled, de pl. annyira azért nem lett rossz a harcrendszer. Persze nem világbajnok ez tény. A történettel is max annyi gond volt, hogy egyszerű volt, de sok játék még ennyivel se rendelkezik. És mindezek után tényként közölni, hogy "ha itt szar volt, akkor az újban is az lesz" picit erős. Főleg, hogy ez a része a játéknak egy teljes újragondolás, magyarán más Faith lesz picit, így akár bele is férhet a több harc. Semmit nem tudunk, de te már előre leírod, hogy mi lesz és ami lesz az szar. Ez nekem a tipikus "csak azért is utálni fogom" hozzáállás.
GustyX
GustyX 2014.03.18. 09:45
Nem tényként közli, véleményét mondja ki.;-)
Nálam most wanted game jelenleg, ami miatt hardvert is fejlesztenék. bár 2016-ban már aktuális lesz:D
Creativ3Form
Creativ3Form 2014.03.18. 09:46
"Nagy város ami tele lesz ellenféllel, vagyis kénytelen leszel használni a vacak harcrendszert."

Ez nekem tényközlés. :-P
davkar9
davkar9 2014.03.18. 09:54
"Ellenfelekből pedig lesz bőven, gyakorlatilag tele lesz velük a város." A hírből. Persze lehet, hogy ez is csak újabb félrefordítás. Lore szempontból még belefér, disztópikus überkorporésön mindenhol ott van, de nekem ebből és faith "sokkal változatosabb közelharcra lesz képes"-ből az jön le, hogy bizony többet kell majd harcolni. Vegyük hozzá még a videót, ami állítólag ingame részeket tartalmaz, szinte ugyanazok a mozdulatok mennek, mint az első részben (az lenne erőltetett belekötés ha azt "fikáznám", hogy az őrök nyugodtan álldogálnak amíg 5mp alatt földre visszük a másikat).

Továbbra se tudom, honnan jött, hogy a Mirror's Edge 2 teljes egészében szar lesz, egyedül a multit szidtam (ott is a fölösleges jelzőt használtam). A bizonyos "tényként közlések" az első benyomásaim, véleményem a videó és a hírben szereplő részletekről, de azért jól esik, hogy ezeket már-már hivatalos értékelés, ismertető szinten kezelitek.
GustyX
GustyX 2014.03.18. 09:54
Nekem is úgy jön le, de lásd Titanfallos pontozós topic8-).
Csak utaltam rá.
ajánlott olvasnivaló