Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Így működik a Morpheus

A Sony VR eszköze a napokban a Silicon Valley Virtual Reality rendezvényen járt, ahol használat közben is látható volt.

2014.05.09. 13:22 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Nem csak az Oculus Rifté a világ, legalábbis így gondolkozik a Sony, amely csak mostanában leplezte le évek óta titokban készülő saját VR eszközét, amely jelenleg a Morpheus projektnévre hallgat. A megoldás sok aspektusában hasonlít a köztudatba néhány éve berobbant Oculus Rifthez, vagyis ezúttal is egy fejre erősíthető, annak mozgását követő eszközről van szó. Ám a Sony ezt kiegészíti a PlayStation 4 kamerájával és a Move-val is, így még összetettebb élményben lehet részünk (elvileg). A prototípus jelen volt a Silicon Valley Virtual Reality rendezvényen is, ahonnan egy video is érkezett. Ezen az eszközt láthatjuk működés közben.
A napokban egyébként más érdekességek is kiderültek a Sony VR technológiájáról. Bár ezt eddig nem említették, a PS4 kontrollerén, a DualShock 4-en található fénycsíkot kifejezetten a Morpheus fejlesztői kérték. Ezt érthető módon titokban kellett tartani a konzol bemutatásakor, így sokáig csak a hangulati elemként kezelték a funkcióit (például sebesülésnél vörösen izzik), ám valójában már ez is a VR megoldás segítésére készült.
"A fénycsíkot a mi részlegünk kérte. A VR mozgáskövetéséhez van rá szükség. Amikor hat hónappal ezelőtt megjelent a konzol, sokan panaszkodtak, hogy a fénycsík tükröződik a TV képernyőjén, mi pedig nem mondhattuk el, hogy valójában miért olyan fontos a léte." - magyarázta Jed Ashforth vezető fejlesztő a Techradar magazinnak.
Hogy a Morpheus mikor jelenhet meg, arról egyelőre nincsenek hivatalos információk, de a frissen kiszivárgott információk szerint a Sony E3-as programjában szerepel az eszköz, így ott bizonyára bővebb információkat is kapunk majd. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló