For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

47 milliónál jár a Star Citizen gyűjtése

A Kickstarteren csak fél milliót kértek a fejlesztők, de már ott is bő 2 milliónál állt meg a mutató. Azóta ezt az összeget is megsokszorozták a rajongók.

2014.06.24. 18:43 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Talán elmondható, hogy a Star Citizen minden idők legnagyobb sikerét éri el, legalábbis a közösségi finanszírozás terén. A játékot a Wing Commander atyja, Chris Roberts készíti csapatával, aki még 2012 őszén indították el a Kickstarter kampányt 500 000 dolláros céllal. Akkor a gyűjtés 2,1 milliónál állt meg, de a készítők a játék hivatalos oldalán mind a mai napig várják az új "csillagpolgárokat". A gyűjtés mára átlépte a 47 milliós határt, amelyért már számtalan újabb és újabb ígéretet kell valóra váltania a fejlesztőknek. Kérdés, hogy ez mennyire lehet jó hatással a kétségkívül ambiciózus projektre. Az odáig ugyanis rendben van, hogy a pénz gyűlik, csakhogy minden egyes millióért tovább plusz tartalmat ígérnek a készítők, amely ha másba nem is, de plusz fejlesztési időbe mindenképpen kerül. Így leegyszerűsíthetjük a kérdést: minél nagyobb az összegyűlt összeg, annál később készülhet el a játék. A legújabb ilyen ígéret az űrhajók finomhangolását érinti, ugyanis így elkészülhet az Engine Tuning Kit, amellyel a játékosok kedvükre állítgathatják majd űrhajójuk teljesítményét.
Hogy a fejlesztők ne csak folyton ígérgessenek, e hónapban újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek: a korábbi hangár modul mellé megérkezett az Arena Commander modul is (természetesen csak a támogatók számára), amely némi betekintést enged az űrhajók irányításába és a harcokba. Ez pedig a játék egyik alappillére, amelynek kifogástalan működése elengedhetetlen a sikerhez. A modul egyébként a végleges játékban is megtalálható lesz egyfajta tesztpályaként, ahol különféle oktatóküldetéseket lehet majd teljesíteni. Egyes hírek szerint a stúdióban már a többjátékos módját tesztelik.
A Star Citizen tehát folyamatosan bővül és gyarapodik, de ennek köszönhetően továbbra sem rendelkezik premierdátummal. Az viszont biztos, hogy 2015 előtt nem készül el. ■

Star Citizen
A legutóbbi Star Citizen cikkek, hírek

hozzászólások (1)

Egoraptor
Egoraptor 2014.06.25. 09:19
Kár hogy a pénz nem gyorsítja a megjelenést, jó lenne már idén játszani vele de
2015 év végi 'open beta' állapot hihetőbb.
további hírek

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.

Square Enix akció a Steamen, Bandai Namco a Humble Store-ban

Ezen a hétvégén a két japán kiadó játékait lehet olcsón begyűjteni.

JátszóDome: videón a Husk első órája

A Twin Peaks és a Silent Hill hangulatát ígérték a fejlesztők.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands gépigény és nyílt béta

Jövő hétvégén tartja a nyílt bétát a Ubisoft, amelyhez részletes gépigényt is mellékeltek.