Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hivatalosan is törölték a Prey 2-t

Ami már eddig is mindenki számára egyértelmű lehetett, immáron hivatalossá is vált.

2014.11.01. 16:24 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A videojátékos történelemben találunk olyan játékokat, amelyekre hosszú éveket, akár egy évtizedet is várnunk kellett. Ezek többsége sajnos nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, de azért akadtak üdítő kivételek. Utóbbiak táborát gazdagította a hosszú huzavona után 2006-ban megjelent Prey is. A Human Head Studios játékában egy indiánnal kellett megfékeznünk az idegenek támadását. A játékmenet tartalmazott néhány innovatív megoldást és a látványvilág is rendben volt, így - ha a tökéletestől ugyan messze is volt - összességében elmondható, hogy megérte várni rá. A Prey 2-t két évvel később, 2008-ban jelentették be, a fejlesztő ugyanaz maradt, míg a kiadásért immár a Bethesda felelt. Az azóta eltelt hat évben viszont az elődjéhez hasonlóan csak nyűglődött a projekt, 2011-ben újra be is jelentették, de ez sem sokat lendített a dolgokon. Először 2012-ben láttak napvilágot hírek arról, hogy az egész végül a kukában végzi, ám hivatalosan ezt máig nem erősítették meg a készítők. Ma viszont már igen. A Prey 2-t hivatalosan is törölte a Bethesda, ezt a kiadó marketingvezetője, Pete Hines jelentette be a PAX Australia rendezvényen.
"Bár végig hittünk a játékban, sosem láttuk tisztán, hogy miként is arathatna sikert. Nem ütötte meg a nálunk felállított mércét, ezért döntöttünk a törlése mellett. Leállt a fejlesztés. Nem volt könnyű döntés, de aligha leptünk meg vele bárkit is, hiszen nem is beszéltünk róla." - magyarázta Hines, aki később hozzátette, a franchise nem tűnik el, de egyelőre tisztázniuk kell, hogy mihez kezdjenek vele. ■

Prey 2 (TÖRÖLVE)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Prey 2 (TÖRÖLVE)

hozzászólások (5)

Skorpio90
Skorpio90 2014.11.01. 17:23
Helyes, legalább így van esély arra, hogy normális folytatást csináljanak hozzá.
Artemius '89
Artemius '89 2014.11.01. 18:37
Kétlem, hogy ezek után lesz bármilyen folytatás és ez elszomorít :(
Razor03
Razor03 2014.11.02. 11:19
Ezzel koncepcióval nem tudom mit akartak... semmi köze sem volt a zseniális 1. részhez - ami szerény véleményem szerint átvette a staféta botot a Duke Nukem-től ;-). Humorban, akcióban, ötletekben és nem utolsó sorban grafikailag is jelesre vizsgázott. Ahogy Skorpio is írja: azt a vonalat kellett volna folytatni.
Artemius '89
Artemius '89 2014.11.02. 14:48
Igen, az első rész maradandót alkotott... részemről egyszerre volt félelmetes, és szórakoztató... a dark harvest-re gondolva a mai napig ráz a hideg.
Creativ3Form
Creativ3Form 2014.11.02. 15:26
Nekem elég nagy csalódás lett az első rész...a portalos dolog jópofa volt, de nem volt annyira átgondolva, kidolgozva, a végigjátszás meg túl hosszú volt, a végére már frusztráló és idegesítő volt számomra. Nem beszélve arról, hogy meghalni kb. lehetetlen volt benne.
ajánlott olvasnivaló