Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2015

E3 2015
Mirror's Edge Catalyst Mirror's Edge Catalyst

Nem lesz lövöldözés a Mirror’s Edge Catalystban

Az előző játék leggyengébb részét egy az egyben kivették a fejlesztők.

2015.06.17. 20:43 | szerző: GeryG | kategória: E3 2015

A 2009-es Mirror’s Edge játékmenetének leggyengébb láncszeme a lövöldözés volt. Egyszerűen nem illett az összképbe, hogy Faith lövöldözni kezd a rendőrökre (az már más kérdés, hogy a mélybe taszítani őket már teljesen rendben volt…). Ez volt a játék legtöbbet kritizált része, ezért a Mirror’s Edge Catalyst esetében kezdettől fogva kérdéses volt, hogy mihez kezdenek ezzel a fejlesztők. Nos, ők a jelek szerint a létező legegyszerűbb utat választották: teljesen kihagyják a játékból a lövöldözést. Pontosabban ránk bizonyára tárak egész sorát fogják kilőni a rend éber őrei, ám mi ezúttal már nem kaphatjuk fel az elhagyott fegyvereket, hogy viszonozzuk a tüzet. Erről Sara Jansson, a játék producere az E3-on beszélt a Polygonnak.
„A Mirror’s Edge Catalystban egyáltalán nem használhatunk majd fegyvert. Teljesen kivágtuk ezt a részét a játéknak, még fel sem tudjuk majd venni őket. Faith ugyan harcolni fog, de ölni nem. A harcrendszer sokkal inkább a mozgásunkra fog épülni, így sokkal jobban illeszkedik majd a játékmenetbe. Amíg Faith tartja a ritmust és sikeresen köti össze az újabb és újabb mozdulatokat hiba nélkül, ezáltal folyamatosan koncentrál, addig lényegében védve lesz a lövedékekkel szemben. Így tudjuk majd megóvni őt a sérülésektől. Csak akkor eshet baja, ha megáll.”
A Mirror’s Edge Catalyst nem csupán ebben újul meg az elődhöz képest, hiszen a játszóterünk ezúttal nem lesz pályákra és előre definiált utakra korlátozva. Egy hatalmas várost kell majd felfedeznünk és bebarangolnunk, ez pedig teljesen más küldetésstruktúrát von majd maga után. A megjelenés még egy picit odébb van, de legalább már tudjuk a pontos premierdátumot: február 23-án húzhatjuk fel a nyúl… azaz a futócipőt. ■

Mirror's Edge Catalyst
A legutóbbi Mirror's Edge Catalyst cikkek, hírek

hozzászólások (3)

daemoonhunter
daemoonhunter 2015.06.17. 22:43
Még több ilyen játékot, hasonló szellemben! :)
MattMatthew
MattMatthew 2015.06.17. 22:54
Bizony, nem kár érte!
Bár pont a trailerben is kilök egy őrt az ablakon, szóval a no kill policy kicsit megbukik. De ettől függetlenül valószínűleg jót tesz csak a játéknak ha ebbe tényleg semmi időt nem ölnek.
jeszkar
jeszkar 2015.06.17. 23:50
Én nem értem, hogy miért veszik ki, ahogy be volt építve az első részbe, úgy illet a játékhoz. Szereztél egy fegyvert, killőtél egy pár golyót, eldobtad, aztán futottál tovább. Nem használtad, profeszionális módon, de a játék nem is erről szólt. Ráadásúl teljesen opcionális volt.
ajánlott olvasnivaló