25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mozi/film

Megérkezett a Westworld első előzetese

Az HBO új western sorozatát olyan játékok ihlették, mint a Red Dead Redemption és a BioShock.

Írta: GeryG

1973-ban jelent meg Michael Crichton vadnyugaton játszódó sci-fije - ez akkoriban azért nem volt annyira jellemző felállás - a Westworld (itthon Feltámad a vadnyugat). A film alapján az HBO jövőre TV-s sorozatot indít, amelynek a napokban megérkezett az első előzetese. A történet egy szupermodern szórakoztatóparkban játszódik, ahol bárki bármilyen élményre befizethet. Két vendég a hamisítatlan vadnyugati kalandot választja, ám a statiszta robotokat irányító központi számítógép meghibásodik és a robotok elszabadulnak.
A sorozatot az a Jonathan Nolan készíti, akinek a Person of Interest (A célszemély) szériát is köszönhetjük és nem mellesleg a mozis világban azért valamivel ismertebb Christopher Nolan testvére – be is szállt a tesó néhány kasszasiker mozijának megírásába. A Westworld sorozat meglehetősen nagyszabásúnak ígérkezik, legalábbis a szereplőgárdát tekintve biztosan. Ugyanis sem Ed Harris, sem Anthony Hopkins nem adja akármihez a nevét, ezúttal azonban ők is főszerepet játszanak majd többek között olyan színészek társaságában, mint Ben Barnes, Ingrid Bolsø Berdal és James Marsden.
Nolan egy interjú során elárulta, hogy a sorozat elkészítésére többek között olyan videojátékok is inspirálták, mint a Red Dead Redemption és a BioShock, vagyis jó esély van rá, hogy ezek hangulata is visszaköszön majd valamelyest az epizódokban. És, hogy milyen hangulatra számíthatunk jövőre? Erre az alábbi kedvcsináló tökéletesen megadja a választ. Pedig alig félperces…

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!