Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Guillermo del Toro kiszállt a videojáték-iparból

„Ha megint csatlakoznék egy játék fejlesztéséhez, kitörne a harmadik világháború.”

2015.08.14. 16:35 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Azt hiszem, Guillermo del Toro nevét aligha kell bemutatni bárkinek is. Még azok is tisztában lehetnek a munkásságával, akik történetesen nincsenek oda a horrorfilmekért. Olyan filmeket köszönhettünk neki, mint a Mimic, a Hellboy, A faun labirintusa, a Mama vagy épp az Ördöggerinc. Azt is sokan tudhatják róla, hogy a filmek mellett a videojátékokért is rajong és többször is megpróbálkozott egy-egy saját játék elkészítésével. Sajnos e téren sokkal kevesebb sikert könyvelhetett el, mint a filmiparban. Emlékezhetünk a THQ felügyelete mellett készülő Insane-re, amelyet még 2011-ben jelentettek be, ám 2012-ben le is állították a fejlesztését. A legújabb fiaskó pedig a roppant ígéretes Silent Hillst érinti, hiszen bár mindenki nagyon várta a játékot, a Konami lefújta a projektet, a fejlesztő Kojimát pedig szélnek eresztette. Ennek fényében nem meglepő del Toro legújabb kijelentése, miszerint örökre felhagy a játékfejlesztéssel.
„Már bebizonyosodott, hogy én vagyok a videojátékok albatrosza. Csatlakoztam a THQ-hoz, a THQ pedig csődbe ment. Csatlakoztam Kojimához, Kojima pedig elhagyta a Konamit. Szóval úgy döntöttem, hogy inkább nem teszem tönkre senki más életét, elhatároztam, hogy soha többet nem lesz közöm videojátékokhoz. Különben, ha társulok valakivel, még felrobban a háza, vagy ilyesmi. Ha megint csatlakoznék egy játék fejlesztéséhez, kitörne a harmadik világháború.” – nyilatkozta del Toro egy interjú során.
Meglehetősen borúsan látja a helyzetet (bár az interjú során mindezt nevetve mondta, nyilván kellő szarkazmussal), ugyanakkor attól nem zárkózott el, hogy mások játékot készítsenek az ő alkotásai alapján. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló