Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Elrajtolt a FIG, a legújabb közösségi finanszírozási platform

A Kickstarter és az indiegogo után újabb oldalon támogathatjuk majd a videojáték-fejlesztőket.

2015.08.21. 15:05 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Kickstarter az elmúlt évek egyik legnagyobb karriert befutó szolgáltatása lett, ahol szinte bárki elindíthatja saját kampányát, hogy valamilyen találmányához, ötletéhez, játékához, projektjéhez, vagy gyakorlatilag bármi másához az érdeklődőktől szerezzen anyagi támogatást. Számtalan játékfejlesztő is itt szerzett megfelelő keretet adott projektje elkészítéséhez, amelyek közül nem egy hatalmas sikert aratott a megjelenés után. Elég csak a Wasteland 2-re, a Pillars of Eternityre, vagy az Elite: Dangerousre gondolni.
A videojáték-ipar néhány veteránja úgy gondolta, ideje lenne beindítaniuk saját közösségi finanszírozási platformjukat, így születhetett meg a FIG, amely mögött olyan arcok állnak, mint Brian Fargo, Tim Schafer, Justin Bailey és Feargus Urquhart. Bennük a szakmai kvalitásukon és ismeretségükön túl az is közös, hogy mind bőséges tapasztalatokkal rendelkezni a közösségi finanszírozás terén.
A FIG kifejezetten a videojátékok támogatására jött létre, többek között az Obsidian Entertainment, az inXile Entertainment és a Double Fine is tervezi már első FIG-kampányát, ám egyelőre a Mobius Digital játéka, az Outer Wilds várja a támogatókat. A cél 125 000 dollár, ebből 27 és fél nappal a határidő lejárta előtt 75 000 már össze is gyűlt. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló