Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mirror's Edge Catalyst Mirror's Edge Catalyst

A Mirror’s Edge Catalyst világáról

Érdekes új részletek láttak napvilágot a városról.

2016.03.20. 13:15 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az EA nemrégiben frissítette a Mirror’s Edge Catalyst hivatalos oldalát, ahol több érdekes részlet is debütált. Ezekből két dologról tudhatunk meg újdonságokat: a játszóterünkként szolgáló városról és az azt uralni kívánó csoportokról.
Faith otthonát egyszerűen csak Glassnak hívják, vagyis találóan az üveg városának. Ez a hatalmas felhőkarcolók miatt nem is meglepő. Nagyjából ötmillió lakosának köszönhetően Cascadia harmadik legnagyobb városának számít, amelyet három kerületre osztottak: Anchor, Downtown és Ocean Glass View.
Anchor a város leggazdagabb része, itt találjuk a gigantikus felhőkarcolók zömét is, így az összes befolyásos vállalat is errefelé székel. A felhőkarcolók árnyékában húzódnak meg a legmenőbb éjszakai clubok, a legtrendibb bevásárlóközpontok. Bár már eddig is a város ékkövének számított a kerület, a legnagyobb beruházás még nem készült el. Ez Cascadia legnagyobb bevásárlóközpontja lesz, a Bauble Mall. A város központja a Downtown nevet kapta. Az utcákon drága butikok sorakoznak szorosan egymás mellett, valamint itt találjuk az Elysium Corporation székházát is, amely a világ vezető gyógyszerészeti kutatóintézete. Egyes elemzések azonban komoly bűnözői jelenlétről számolnak be, a háztetőkön úgynevezett futárok ugrabugrálnak. Hogy a lakosságnak ebből ne legyen problémája, arról a KrugerSec biztonsági cég igyekszik gondoskodni. A harmadik kerület az Ocean Glass View vagy rövidebb nevén csak View. Ez a modern lakóövezet, amely kellemesen távol esik Downtown és Anchor zsúfolt, nyüzsgő, zajos világától. Mivel ez a kerület a tengerparton fekszik, itt találjuk a kikötőt is.
Glass városában összesen három nagy csoport tevékenykedik, mind más és más céllal és háttérrel. A legnagyobb ezek közül a Conglomerate, amely a városban működő 13 nagyvállalatot foglalja magába és lényegében ez irányítja az egész várost. A leggazdagabb, legbefolyásosabb személyek a tagjai, minden vállalat élén egy-egy család áll. A Conglomerate alá tartozik a már említett KrugerSec és az Elysium Corporation is, valamint a technológiai vívmányokért felelős Silvine Systems.
A két másik csoportosulás a Conglomerate megfúrásán, összemorzsolásán fáradozik, de egészen más eszközökkel. A Black Novembert Rebecca Thane vezeti és minden eszközt bevetnek, hogy borsot törjenek az uralkodó osztály orra alá. Kezdetben kifejezetten kerülték a civil áldozatokat, ám idővel az a nézet vált uralkodóvá, hogy a csendben tűrő és robotoló munkások is tulajdonképpen a vezető hatalom néma csatlósai és támogató – így feláldozásuk végül is nem akkora bűn. Velük szemben a Runners, vagyis a futárok csoportja egészen más nézeteket vall. Ők sem kívánnak részesei lenni a Conglomerate elnyomásának, de fennmaradásukat kisebb betörésekből és futármelókból biztosítják. A háztetőkön élnek és közlekednek, gyakran nyaktörő mutatványok révén, a KrugerSec pedig előbb lő és csak aztán nem kérdez semmit, ha meglát egy futárt.
A Mirror’s Edge Catalyst tehát egy érdekesnek ígérkező világot tár majd elénk, amely valóban rengeteget változott az első játék óta. Hogy milyen titkokat rejt, azt a május 24-i premier után tudhatjuk meg. ■

Mirror's Edge Catalyst
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mirror's Edge Catalyst

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló