Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Chronicles of Elyria a Kickstarteren

MMORPG öregedéssel és halállal.

2016.05.05. 18:10 | szerző: GeryG | kategória: Játék

MMORPG-knek se szeri se száma napjainkban, legyen szó klasszikus fantasy szerepjátékokról, sci-firől, esetleg földhöz ragadtabb alkotásokról. A többség mind ugyanarra a kaptafára épül, ami rövidebb-hosszabb ideig le is köti a játékosokat, legalábbis egy jobb alkotás érkezéséig biztosan. Ebből a tömegből szeretne kitűnni a Soulbound Studios készülő alkotása, a Chronicles of Elyria, amelyhez a Kickstarteren várják a támogatást a készítők.
Az MMORPG történetéről nehéz lenne előzetesen mesélni (tekintve, hogy erről egyelőre a készítők sem árultak el sokat), de nem is ez az, ami különlegessé teszi a játékot. Nézzük az ígéreteket! A legérdekesebb mind közül, hogy karakterünk öregedik és idővel akármit is teszünk, meghal. Ezt az időt nagyjából 10-14 hónap közöttire tervezik a készítők. Egy nagyjából tízéves sztori részesei lehetünk, amelyhez minden játékos hozzá teheti a magáét. Ha pedig karakterünknek eljött az ideje, lelke egy másik általunk készített szereplőben éled újjá sokkal erősebben. A hősünknek szánt időben is meghalhatunk, de ez nem végleges halál. Ugyanakkor kétszer is meg kell gondolnunk, egy-egy szituációban miként cselekszünk, ugyanis ezek a bukások nagyjából két nappal rövidítik meg karakterünk életét. Ha pedig befolyásos pozícióba tornázzuk fel magunkat a játékban (pl. király) ez a folyamatos hatványozottan felgyorsul és már 4-5 bukás is elegendő a végleges halálhoz. A fejlesztők erre építik fel a játék üzleti modelljét is. A Chronicles of Elyria megvásárlásával egy életszikrához jutunk hozzá, amely egy játékon belüli életet jelent. Ha karakterünk végleg meghal, új életszikrát kell vásárolnunk, hogy lelkét új karakterbe költöztethessük. Hogy ne csak pénzért vehessünk magunknak új életet, a játék történetét előlendítő tetteinkért sztoripontokat kapunk, ezeket pedig beszámíthatjuk életszikra vásárlásakor.
A készítők ígéretei szerint nem lesznek hagyományos, előre definiált és megismételhető küldetések, az egész világ dinamikusan fog változni a játékosok cselekedetei mentén. Minden elpusztítható lesz, de vaktában halált osztani nem lesz érdemes, hiszen ezért vérdíjat tűznek ki a fejünkre és nem léphetünk be a városokba, ráadásul börtönbe is zárhatnak, ami megint a karakterünk életét rövidíti. Nem lesz térkép sem, ezek elkészítését is a játékosokra bízzák. A települések nevét is a játékosok határozzák meg, úgy fognak rájuk hivatkozni a térképeken, ahogy a legtöbben nevezik őket. Emellett bármikor belefuthatunk hamis térképekbe is. A készítők arra akarják sarkallni a játékosokat, hogy szerződjenek egymással, ezzel működtetve a játék gazdaságát. Nem maradhatnak el a szokásos részletek sem, így rengeteg szakmát kitanulhatunk majd, ezekből pedig karriert is építhetünk. Karakterünk akkor sem tűnik el a világból, ha mi kijelentkezünk, ilyenkor az MI veszi át felette az irányítást, amelynek megmondhatjuk, hogy mit is tegyen a távollétünkben: futtassa az üzletünket, gyakoroljon stb.
A Chronicles of Elyria készítői összesen 900 000 dollárt szeretnének összegyűjteni, amelyből alig néhány nap alatt máris összejött bő 440 000 dollár. Arról egyelőre nincs hír, hogy milyen extrákat terveznek a több pénzért cserébe, ahogy korai lenne még a megjelenésről is beszélni. A platformok sem tisztázottak egyelőre. A Kickstarter kampány még 29 napig tart. ■

hozzászólások (1)

stero
stero 2016.05.05. 18:26
Ez nagyon jó ötlet. Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.
ajánlott olvasnivaló